SP: Biker Bogar dojel v eliminatoru v Novém Městě šestý

Zatímco do Nového Města na Moravě naplno dorazila bouřka, Vysočina Arénu opouštějí bikeři. Cyklisté na horských kolech mají za sebou úvodní disciplínu Světového poháru, kterou byl takzvaný eliminator. Tedy závod, kde soupeří při vyřazovacích jízdách vždy čtyři najednou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miha Halzer slavil už v bouřce vítězství

Miha Halzer slavil už v bouřce vítězství | Zdroj: ČTK

Až na šesté místo se probojoval jediný Čech v závodě Kryštof Bogar, který byl velmi aktivní už ve čtvrtfinále. Ve stoupání na asfaltu se všichni čtyři závodníci seřadili vedle sebe, Bogar na kraji lehce zaklesl do svého soupeře, který vzápětí pomohl na zem dalším dvěma.

„Všichni jsme se tam nacpali a už jsme se tam nevešli. Pak jsem se otočil, viděl, že jsem jediný, kdo ještě jede. Tak jsem za to vzal a dojel do cíle,“ popisoval Bogar s tím, že takhle to v tomto typu závodu zkrátka chodí.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Kryštofem Bogarem mluvil v cíli Tomáš Kohout

„Kdo zaváhá, nevyhrává. Baví mě na tom vzrušující atmosféra, souboje s ostatními, protože při normálním cross country se závodníci mezi sebou tak neperou,“ líčí. Teď si Bogar připsal šesté místo v novoměstském závodě.

„Je to pro mě super výsledek, nejlepší v kariéře. Navíc to je znásobené tím, že to je před domácím publikem,“ usmíval se.

Muži:
1. Halzer (Slovin.), 2. Federspiel (Rak.), 3. Van Der Ploeg (Austr.). 4. Mels (Bel.), 5. Konwa (Pol.), 6. Bogar ,... 25. Seller, 28. Tvrdík (všichni ČR).
Průběžné pořadí SP ve sprintu (po 2 závodech): 1. Federspiel 80, 2. Gaze (Nový Zél.) 64, 3. Halzer 60, 10. Bogar 18.

Ženy:
1. Engenová (Švéd.), 2. Srirnemannová (Švýc.), 3. Böová Jacobsenová (Nor.), 4. Mullensová (Austr.), 5. Rissvedsová (Švéd.), 6. Seitzová (Švýc.),... 17. Nash, 19. Berková, 26. Huříková, 27. Šulcová (všechny ČR).

Tomáš Kohout, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme