Judistické mistrovství Evropy se znovu odkládá, Praha by měla šampionát hostit v listopadu

Judistické mistrovství Evropy v Praze bylo kvůli pandemii koronaviru už podruhé odloženo. Původně květnový šampionát se neuskuteční ani v náhradním termínu od 19. do 21. června, ale až na začátku listopadu. Informovala o tom evropská federace juda (EJU).

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ve čtvrtfinále uspěl Krpálek proti osmému judistovi světového žebříčku Meyerovi z Nizozemska až v prodloužení

Úřadující mistr světa a olympijský vítěz Lukáš Krpálek (na snímku v bílém) by měl být největším tahákem pražského mistrovství | Foto: ISSEI KATO | Zdroj: Reuters

Navržený nový termín 8. až 10. listopadu ještě EJU musí potvrdit po jednání s vedením O2 areny. Největší domácí hvězdou šampionátu, který se do Česka vrací po 29 letech, má být úřadující mistr světa a olympijský šampion Lukáš Krpálek.

EJU zároveň zrušila všechny turnaje a další akce včetně tréninkových kempů až do konce července. Mezinárodní federace IJF zatím prodloužila zastavení svých turnajů do 30. června. Vrchol sezony, olympijské hry v Tokiu, se uskuteční až příští rok.

Třídenní ME v Praze mělo původně začít 1. května, ale vzhledem k vývoji pandemie ve světě i v Česku bylo před necelým měsícem poprvé odloženo.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme