Sparta vykročila za postupem

Fotbalisté Sparty Praha vezou do odvety druhého předkola Ligy mistrů z trávníku kyperského mistra APOEL Nikósie slibný výsledek 2:2. Dlouho to ale vypadalo, že se vrátí s ostudou, protože prohrávali 0:2. V posledních sedmi minutách jí však trefy Pacandy a Sivoka přinesly remízu, která může mít za týden v pražské odvetě velkou cenu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

radost Sparťanů

radost Sparťanů | Foto: Michal Krumphanzl

Sparta posadila sama soupeře na koně - v šesté minutě po hrubé chybě, kterou vyrobil Hochmeister a poterstal Alexandru. Místo náporu, ke kterému své miláčky hnalo jedenáct tisíc hlučných fandů, však přebrala otěže hry Sparta. Jako první se osmělil výborně hrající Voříšek, ale jeho dělovka šla mimo, stejně jako následný Pacandův pokus. V jedenácté minutě měl sice blízko k vyrovnání Meduna, který postupoval sám na Morfise, ale hbitý brankář mu jeho přízemní pokus zneškodnil.

Sparta sice ovládla střed hřiště, ale málo využívala krajních prostorů, kde naopak kraloval APOEL. Přesto si připravila další střelecké pokusy: Poborský pálil mimo a Pacandův pokusil vystihl znovu Morfis. Sparťané hráli nervózně, zvláště noví hráči se těžce vyrovnávali s atmosférou zápasu a jen pohotový Blažkův zásah zabránil tomu, aby vedení domácích po Medunově ztrátě míče a následné akci Alexandra bylo už dvoubrankové. Naopak srovnat mohl Pacanda, který ale ve 43. minutě nastřelil jen tyč. Ale do kabin se šlo lépe domácím.

Třebaže se na konci poločasu zdálo, že se Sparta nadechuje k obratu, opět sama nabídla soupeři opak. Ve 48. minutě zapomněl Pergl na Germanova, který využil ofsajdového postavení a zatáhl míč až téměř k rohovému praporku, odkud vyslal výtečný centr do šestnáctky. Charalambidisova hlavička přinesla další gól a divokou odezvu v hledišti.

Spartě už nezbývalo než hru otevřít. Straka poslal na trávník Juna se Zelenkou a hra se stále více přenášela k domácí brance, jenže narůstající nápor narážel na dobře a především obětavě bránící hráče kyperského mistra. Rostoucí nápor českého vicemistra vyvrcholil v posledních deseti minutách a načal ho Pacanda, který do té doby nebyl na trávníku příliš vidět. Jeho technická střela z osmnácti metrů, kterou obstřelil Morfise k zadní tyči, znamenala snížení na 1:2.

A minutu před koncem přišlo vyrovnání jak podle kopíráku: střídající Sivok ze stejného místa napálil míč znovu k zadní tyči a mohl se běžet radovat s lavičkou náhradníků, odkud nedlouho před tím vstal.

APOEL Nikósie - Sparta Praha 2:2

Branky: 6. Alexandru, 48. Charalambidis - 83. Pacanda, 89. Sivok. Rozhodčí: Undiano Mallenco (Šp.). ŽK: Daskalakis, Georgiu, Stojanovski - Kováč. Diváci: 11.006.

APOEL: Morfis - Georgiu, Okkarides, Stojanovski, Daskalakis - Charalambidis, Satsias, Michael, Germanov (88. Neofytu) - Vakuftsis (75. Makridis), Alexandru. Trenér: Jovanovič.

Sparta: Blažek - Pergl, Hochmeister, Koubský, Čech (82. Sivok) - Poborský, Kováč, Voříšek (61. Zelenka), Michalík - Pacanda, Meduna (55. Jun). Trenér: Straka.

Filip Šedivý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme