Autor

Filip Šedivý

Znamení:
Štír 

Životní motto:
Nepropadej panice. 

Co dělám v rozhlase:
Denní služby, tedy příprava zpráv a příspěvků a jejich prezentace ve vysílání. 

Před rozhlasem:
Gymnázium ve Vysokém Mýtě, poté Fakulta sociálních věd UK v Praze. Spolupracoval jsem s královéhradeckou redakcí MF Dnes, od roku 1997 jsem byl v Českém rozhlasu, od roku 2007 také komentování NHL a tenisových turnajů na Nova Sport. 

Co mě baví:
Synové a manželka. Sport v aktivní podobě, tenis, fotbal, squash. Hodně mě baví číst (nejoblíbenější Remarque, Hailey, Clancy atd.). 

Co mě nejvíc dostane:
Neschopnost naslouchat a neschopnost respektovat odlišný názor – v negativním slova smyslu. V pozitivním láska v každé podobě a vlídné slovo. 

Z rozhlasové pavlače: (aneb víte, co se o Vás říká?)
To bych rád věděl. Ale lepší, když nebudu. 

RSS autora

Články autora

|Filip Šedivý, Simona Bartošová |Hokej

Jágr dal gól a zase přepisoval historii. V NHL už je pátým nejlepším střelcem

Jaromír Jágr dal ve čtvrtečním zápase Floridy s Detroitem svůj už 718. gól v NHL, druhý po příchodu na Floridu. Jágr se tak osamostatnil před Philem Espositem na pátém místě historické tabulky střelců. Před nejproduktivnějším Evropanem slavné severoamerické soutěže je teď o 13 branek Marcel Dionne. Jágr přeskočil v letošním ročníku už druhou legendu ligy, když se koncem listopadu dostal před Mikea Gartnera.

|Filip Šedivý, Jaroslav Plašil, bre |Tenis

Do 2. kola Australian Open postoupily další čtyři české tenistky, Hernych vypadl

Stoprocentně úspěšné byly dnes české tenistky v Melbourne, v zápasech úvodního kola Australian Open uspěly všechny čtyři. Roli favoritky splnila Petra Kvitová, která zdolala Nizozemku Hogenkampovou 2:0 na sety. Svůj úvodní zápas na turnaji zvládly také Barbora Záhlavová-Strýcová, Denisa Allertová a Tereza Smitková. Naopak vypadl Jan Hernych, který podlehl Kolumbijci Giraldovi 0:3 na sety.

|Filip Šedivý, mkp, Marek Augustin |Tenis

Serena Williamsová obhájila titul na US Open

Serena Williamsová je popáté v kariéře vítězkou US Open. Ve finále v New Yorku Američanka porazila po boji Bělorusku Viktorii Azarenkovou 7:5, 6:7 a 6:1 a získala svůj sedmnáctý grandslamový titul ve dvouhře. Druhé grandslamové vítězství vybojoval Radek Štěpánek. Český tenista triumfoval s Indem Paesem ve čtyřhře.

|Filip Šedivý, Alena Benešová |Zimní sporty

Lyžař Bank se těší na první závod SP a doufá, že stihne narození potomka

Lyžař Ondřej Bank už ve své kariéře zažil tolik zdravotních problémů, že ten poslední ho snad ani nemohl rozhodit. Pět dní před letním soustředěním v Chile si po pádu zlomil o jednu z branek dolní čelist. Český sjezdař musel hned na operaci, během které mu lékaři čelist sešroubovali. Ani to ale Banka nezastavilo a chystá se na říjnový vstup do nové sezóny Světového poháru.