Autor

Jitka Benešová

Životní motto:
Když můžu, pomůžu, když ne, tak nepřekážím.

Co dělám v rozhlase:
Moje cesta za novinářský mikrofon byla docela klikatá a vedla i přes armádní redakci Československého rozhlasu a spolupráci s Ladislavem Smoljakem. S Českým rozhlasem Regina jsem poprvé přišla do pracovního kontaktu jako autorka a moderátorka Hitparády Českého rozhlasu ještě dlouho před „znovuzrozeným“ Nočním proudem.

Zatímco hitparáda už neexistuje, Noční proud ano. Nesmírně si vážím nabídky, kterou jsem při jeho obnovení dostala s možností pokračovat v tvorbě pořadu, který nemá v éteru obdoby. Nově na Dvojce.

Před rozhlasem:
Jako dítě školou povinné jsem se připravovala na dráhu zpěvačky v Kühnově dětském sboru. V 11 letech mi zkolabovaly hlasivky a dlouho jsem dokonce nesměla ani mluvit.

Během studia na gymnáziu a později na VŠE jsem vystupovala v klubech jako první československá dýdžejka a to už jsem toho zvládla namluvit víc než dost stejně jako první moderátorka Nočního proudu. Z hobby se pak stala na 20 let má hlavní profese.

Co mě baví:
hudba, design, zahrada

RSS autora

Články autora

|Jitka Benešová, Simona Bartošová |Zprávy z domova

Pražskou Lucernu rozsvítí jubilejní 10. benefiční koncert Světlo pro Světlušku

Oslavte dnes se Světluškou 10. narozeniny a pomozte nadaci podporující nevidomé rozsvítit pražskou Lucernu a svět nevidomých. Jubilejní benefiční koncert s patronkou Světlušky Anetou Langerovou a hosty, kteří budou zářit na jednom podiu s talentovanými zrakově postiženými, se uskuteční dnes večer ve Velkém sále pražské Lucerny, odkud ho budou od 21 hodin a 30 minut živě přenášet Česká televize a Český rozhlas Radiožurnál.

|Jitka Benešová, Marína Dvořáková |Hudba

Hudební projekt Český kalendář je po pěti letech připravený k vydání

Michal Horáček dokončil hudební projekt Český kalendář. Sbírka zhudebněných balad vznikala pět let. Textař a básník Michal Horáček obdržel od skladatelů profesionálů i amatérů po výzvě na internetu 1100 kompozic, ze kterých se spoluproducentem Michalem Pekárkem vybral 32 nejzajímavějších. Dvoj disková kolekce má vyjít na konci října.

|Jitka Benešová |Hudba

Festival Dvořákova Praha začíná ouverturou v Lužanech

Slavnostní zahajovací večer 6. ročníku Mezinárodního hudebního festivalu Dvořákova Praha se dnes záměrně odehraje mimo metropoli na zámku Lužany v okrese Plzeň-jih. Na programu bude Dvořákova Lužanská mše. Stane se tak na den přesně, kdy se před 172 lety tento významný český skladatel narodil.

|Jitka Benešová, Marína Dvořáková |Hudba

Na letišti Panenský Týnec přistanou i zahraniční Underworld a Skunk Anansie

Letiště Panenský Týnec se na tři dny promění ve festivalový areál. Festival je profilovaný jako multižánrový a rodinný. Kromě hudby tu dostane velký prostor i divadlo a talk-show bavičů z cyklu Na stojáka. Návštěvníci si můžou poslechnout například i autorské čtení Emila Hakla. Open Air Panenský Týnec dnes zahájí skupina Tommy Indian.