Devět let vězení pro Robinha. Brazilskou fotbalovou hvězdu v Itálii odsoudili za znásilnění

Brazilský fotbalista Robinho byl v Itálii v nepřítomnosti odsouzen na 9 let ve vězení za účast za znásilnění v roce 2013. Bývalý útočník Manchesteru City, AC Milán a brazilské reprezentace vinu popírá.

Tento článek je více než rok starý.

Milán Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Robinho byl v Itálii odsouzen za znásilnění

Robinho byl v Itálii odsouzen za znásilnění | Foto: Washington Alves | Zdroj: Reuters

Událost se stala v roce 2013 v italském Miláně. Robinho a dalších pět Brazilců měli využít opilosti 22leté Albánky, kde mělo dojít ke znásilnění. Italský soud nyní rozhodl, že 33letý fotbalista Atlética Mineiro má jít na 9 let do vězení. Ženě navíc náleží odškodnění 60 tisíc eur (v přepočtu přes jeden a půl milionu korun).

Patrice Evra si do konce sezony nezahraje poháry, po trestu od UEFA s ním klub rozvázal smlouvu

Číst článek

Robinho u soudu v Miláně nebyl, přes obhájce vzkázal, že je nevinný. Na jeho instagramovém profilu se objevilo prohlášení, že „už se proti obvinění obhajoval a na činu se vůbec nepodílel.“ Jeho advokáti už prý provádějí veškeré právní kroky.

Fotbalista má dva dny na podání odvolání a Itálie se bude snažit o jeho vydání do Evropy. Podle Guardianu ale Brazílie své občany nevydává, takže by Robinho riskoval deportaci pouze v případě, že by byl zadržen v jiné zemi.

Stonásobný brazilský reprezentant Robinho zahájil svou evropskou kariéru v Realu Madrid, se kterým získal dva tituly v La Lize, pak odešel do Anglie přetahovanou s Chelsea vyhráli Citizens v jejich dresu nastřílel za dvě sezony 16 gólů.

Poslední evropskou štací rychlonohého útočníka byl v letech 2010 – 2014 AC Milán, pak se vrátil do Brazílie.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme