Fotbalisté Senegalu porazili Benin a na africkém poháru jsou v semifinále. Postupuje také Nigérie

Fotbalisté Senegalu se po 13 letech probojovali do semifinále afrického mistrovství. Ve čtvrtfinále zvítězili 1:0 nad Beninem, který při čtvrté účasti na šampionátu poprvé prošel do vyřazovací části a pak na penalty vyřadil favorizované Maroko. Dalším postupujícím je Nigérie, která porazila Jihoafrickou republiku 2:1.

Tento článek je více než rok starý.

Káhira (Aktualizováno: 22:51 10. 7. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost senegalských fotbalistů po postupu do semifinále

Radost senegalských fotbalistů po postupu do semifinále | Foto: Suhaib Salem | Zdroj: Reuters

Jediný gól káhirského utkání padl v 70. minutě, kdy Sadio Mané prostrčil míč nabíhajícímu Idrissovi Gueyemu a ten překonal brankáře Beninu. Outsider dohrál v oslabení, v 83. minutě dostal červenou kartu Olivier Verdon za sražení unikajícího soupeře před vápnem.

Senegal, v žebříčku FIFA nejvýše postavený africký tým, bude hrát o finále s vítězem čtvrtečního duelu Madagaskar - Tunisko.

Ve druhém čtvrtfinálovém zápase šla ve 27. minutě do vedení favorizovaná Nigérie po brance Samuela Chukwuezeho. V 71. minute se ale podařilo Jihoafričanům srovnat, když se prosadil Bongani Zungu. Minutu před koncem základní hrací doby se ale dostal po rohovém kopu k míči William Troost-Ekong a přízemní střelou doprostřed branky poslal Nigérii do semifinále.

Tam se nigerijští fotbalisté utkají s lepším z dvojice Pobřeží Slonoviny, Alžírsko.

ČTK, krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme