Belgická liga se dohrávat nebude, titul tak získá v dresu Brugg Krmenčík i bývalý stoper Slavie Deli

Belgická fotbalová liga byla kolo před koncem základní části kvůli pandemii koronaviru předčasně ukončena. Titul byl přidělen Bruggám, kde působí i český reprezentační útočník Michael Krmenčík. Bruggy vedly tabulku o patnáct bodů před druhým Gentem.

Tento článek je více než rok starý.

Bruggy (Belgie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník Brugg Michael Krmenčík

Michael Krmenčík v Belgii zatím neskóroval, přesto se po třech měsících v klubu dočkal ligového titulu | Foto: Belga Photo / Bruno Fahy | Zdroj: Profimedia

O ukončení soutěže ve čtvrtek rozhodlo vedení ligy, verdikt ale ještě musí posvětit zasedání zástupců všech 24 klubů z prvních dvou nejvyšších soutěží. Měla by to ale být formalita, protože minulý týden předčasné ukončení přerušené sezony požadovalo 17 klubů.

‚Tak nějak přežíváme.‘ Bývalý reprezentační kouč Vrba zůstal v Bulharsku, na bytě je se svými asistenty

Číst článek

Krmenčík přišel do Brugg v lednu, kdy podepsal smlouvu na tři a půl roku. Bývalý střelec Viktorie Plzeň, se kterou získal tři mistrovské tituly a v ročníku 2017/18 byl nejlepším střelcem české ligy, dosud za Bruggy nastoupil k šesti ligovým zápasům. Další utkání přidal v poháru a v Belgii zatím neskóroval.

V dresu Brugg se mohou z titulu radovat i obránci Simon Deli z Pobřeží Slonoviny, který do loňského léta působil v pražské Slavii, a Ukrajinec Eduard Sobol, ten si kromě Slavie vyzkoušel i angažmá v Jablonci.

V belgické lize měla stejně jako v české nejvyšší soutěži po základní části přijít na řadu nadstavba. Šest týmů mělo hrát skupinu o titul, dalších deset celků plus šest klubů z druhé ligy se měly ve čtyřčlenných skupinách utkat o místo play v off, jehož vítěz by poté nastoupil v utkání o jedno místo v Evropské lize proti čtvrtému týmu ze skupiny o titul.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme