Klub se pro něco rozhodl a musíme tomu věřit, říká Rosický po vyřazení Sparty z evropských pohárů

Situaci, kdy se na konci zápasu ozývá z tribun letenského stadionu nejen potlesk, ale i pískot, na Spartě v posledních sezonách velmi dobře znají. Klub má pokaždé velké ambice, jenže v tomhle ročníku je, na rozdíl od minulých dvou let, v Evropské lize naplňovat nebude.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Rosický při rozcvičce.

Tomáš Rosický při rozcvičce. | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

„Na sto procent rozumím tomu, že jsou fanoušci zklamaní z vyřazení. Každý v šatně tomu rozumí a respektuje tohle zklamání. Teď je naším jediným cílem, aby se tímhle večerem narodil silnější tým, protože od této chvíle je jasnou prioritou triumf v lize. Je pouze jedna cesta, jak pozitivně odpovědět fanouškům – vyhrát. Není jiná cesta,“ uvedl po utkání nový kouč Sparty Andrea Stramaccioni.

Sparta v létě mohutně posilovala, angažovala právě italského kouče a přiváděla jednoho hráče za druhým, efekt z toho však v úvodu sezony zatím není žádný.

„Samozřejmě to je velice špatné, protože Sparta, když není v Evropě, tak ztrácí prestiž. Pro nás to ale neznamená nic jiného, než dál pracovat společně jako tým a snažit se z toho dostat,“ snaží se myslet pozitivně Tomáš Rosický, který naskočil za Spartu podruhé za sebou a odehrál necelou půlhodinu.

S příchodem zkušeného záložníka se výkon letenských zlepšil, k ideálu je však stále hodně daleko. Rosický i přes bolestivé začátky nově se rodícího týmu plného nových hráčů ale zůstává optimistický. „Já jsem tady hráč Sparty, klub se pro něco rozhodl a já tomu musím věřit. Snažím se tomu věřit a všechny musíme přesvědčit, aby tomu věřili taky, protože jestli tomu věřit nebudeme, tak to bude ještě horší.“

Za jak dlouho může přijít k obrat k lepšímu, nechce bývalý reprezentační kapitán odhadovat. Jedno je ale jisté – moc dlouho tahle cesta trvat ze sparťanského pohledu nesmí.

 

 

 

Mirko Vasić, jap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme