Autor

Jitka Malá

Znamení: 
Ryby 

Životní motto: 
Žít a nechat žít. 

Co dělám v rozhlase: 
Především píšu zprávy, natáčím zprávy, překládám zprávy, stříhám zprávy, dabuju zprávy, mixuju zprávy… Prostě připravuju zprávy do živého vysílání. 

Před rozhlasem: 
Jsem dělala v baru. 

Co mě baví: 
Squash 

RSS autora

Články autora

|Jitka Malá, ČTK |Zprávy ze světa

Příčinou pádu letadla s Alexandrovci byla chyba pilotů nebo závada, tvrdí ministr dopravy

Za nedělní havárii ruského vojenského letadla, na jehož palubě bylo 92 lidí, pravděpodobně může chyba pilota, případně technická závada. Řekl to ruský ministr dopravy Maxim Sokolov. Původně připouštěl i možný teroristický útok. Na palubě byla i část členů slavného Alexandrovova armádního souboru písní a tanců. V Rusku byl na pondělí vyhlášen státní smutek k uctění památky obětí.

|Jitka Malá, ČTK |Zprávy ze světa

Rakouská ministryně hrozí kvůli proudu migrantů vyloučením Řecka ze Schengenu

Rakouská ministryně vnitra nevylučuje dočasné vyloučení Řecka ze Schengenu. Podle ministryně Johanny Miklové-Leitnerové by se o tomto kroku mělo začít uvažovat, pokud Řecko nezačne lépe hlídat své hranice, přes které do Evropy přichází velký počet migrantů. Tvrzení Atén, že turecko-řecká hranice v Egejském moři se nedá řádně kontrolovat, podle ní neodpovídá skutečnosti.

|Jitka Malá, Štěpán Macháček |Zprávy ze světa

IS vyhrožuje zabitím uneseného Chorvata. Vláda dostala ultimátum

Hnutí Islámský stát pohrozilo, že zabije Chorvata uneseného v Egyptě, pokud vláda nepropustí z věznic ženy sympatizující s radikály. Úřady dostaly na splnění úkolu lhůtu 48 hodin. Videonahrávka s výhrůžkou se objevila na internetu v předvečer slavnostní inaugurace nového suezského průplavu. Chorvatsko se snaží Tomislava Salopeka zachránit. Do Káhiry už odletěla ministryně zahraničí Vesna Pusičová.