Byli jsme víc soustředění na koncovku, hodnotil výhru basketbalistů Nymburka Bohačík

Basketbalisté Nymburka už nejsou ve skupině C Ligy mistrů poslední v tabulce. V 10. kole si před svými fanoušky poradili s litevským Lietkabelisem 78:71 a o něco málo zvýšili své šance na umístění do šestého místa. Právě to zaručuje účast v jarním play off evropských pohárů.

Tento článek je více než rok starý.

Nymburk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Bohačík hrající za Nymburk v souboji s Pauliusem Valinskasem

Jaromír Bohačík hrající za Nymburk v souboji s Pauliusem Valinskasem | Foto: Michal Kamaryt | Zdroj: ČTK

„Bylo to nahoru dolů, ale to u nás letos tak je. Naštěstí tentokrát jsme byli asi více koncentrovaní na koncovku,“ hodnotil po utkání s Lietkabelisem Jaromír Bohačík. Zmíněnou koncovku mnohonásobní čeští mistři zvládli hlavně zásluhou právě Jaromíra Bohačíka, který se v ní staral o důležité body.

Obrat v poslední čtvrtině. Basketbalisté Nymburka v Lize mistrů udolali litevský Panevežys

Číst článek

„Není to úplně přesvědčivé. V zápase jsme čtyřikrát dole, čtyřikrát se z toho zvedneme, ale není v tom taková lehkost,“ popisuje pivot Petr Benda nejzkušenější člen a stálice nymburské sestavy, co jeho tým v této sezoně trápí. Jedním slovem - nevyrovnanost. Středočeši totiž opět dokázali hrát alespoň trochu podle představ pouze ve dvou čtvrtinách ze čtyř, a tak byli rádi vůbec za výhru, která byla třetí v desátém utkání.

„Ani kouzelnou hůlkou bychom z toho neudělali potřebných dvanáct bodů,“ právě Bohačíkem zmiňovaným rozdílem dvanácti bodů potřebovali nymburští doma Lietkabelis porazit, aby ho dostali v tabulce pod sebe a zvýšili své šance na postup do play off.

„My jsme ani nepomysleli, jestli o jedenáct nebo o dvanáct bodů. Chtěli jsme vyhrát,“ potvrzuje šestatřicetiletý Petr Benda, že Nymburk v koncovce a ani po oddechovém času radši nekalkuloval. Hráči se soustředili, aby ještě utkání neztratili, jako se jim už v tomto ročníku stalo několikrát.

 V tabulce skupiny C proto patří Středočechům předposlední sedmá příčka. Stejný bodový zisk mají hned tři další týmy. Jenže s dvěma z nich už mají ze vzájemných zápasech horší rozdíl ve skóre a právě ten bude na konci při shodnosti bodů o umístění rozhodovat.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme