O volejbalovém mistrovi rozhodne pátý zápas. Zvítězí opět domácí tým, nebo Liberec prolomí tuto statistiku?

Volejbalisté liberecké Dukly vyrovnali stav finálové série extraligy na 2:2. Rozhodlo o tom jejich pětisetové vítězství v domácí hale nad Českými Budějovicemi. Ani jeden z týmů tak zatím nedokázal v této sérii vyhrát na soupeřově palubovce, i když Jihočeši k tomu měli tentokrát velmi blízko.

Tento článek je více než rok starý.

Liberec Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost volejbalistů Liberce po vítězství v pátém setu čtvrtého zápasu finálové série proti Českým Budějovicím

Radost volejbalistů Liberce po vítězství v pátém setu čtvrtého zápasu finálové série proti Českým Budějovicím | Foto: Radek Petrášek / ČTK | Zdroj: ČTK

Českobudějovický Jihostroj vedl 2:1 na sety a náskok si vypracoval i v tom čtvrtém. Až k titulu ale zápas nedotáhl. „Povedl se obrat Pietruczukovi a také se opět potvrdilo, že domácí prostředí je hráč navíc. Hlavně ale podávali mnohem lépe než u nás, což bylo asi klíčové,“ přemýšlel nad důvodem neúspěchu v tomto zápase kapitán hostů Radek Mach.

Volejbalová Dukla Liberec vyrovnala finálovou sérii proti Jihostroji na 1:1

Číst článek

Trenér liberecké Dukly Michal Nekola byl na svůj tým hrdý. Liberec podle něj ukázal obrovskou morální sílu. „Zase jsme uhájili domácí neporazitelnost. Teď nezbývá nic jiného než vyhrát v Budějovicích, abychom vyhráli titul,“ přál si Nekola.

Liberec dokázal otočit průběh čtvrtého setu. Prohrával v něm o čtyři body, ale pak přišel na servis zmíněný Bartosz Pietroczuk.

„Museli jsme něco udělat, protože Budějovice dobře přihrávaly a měly dobrý útok, takže jsme museli něco zkusit trošku změnit na servisu. Bylo to těžké, tak jsem to poslal dopředu a vyšlo to super. Dělal jsem to tak dál, dál a dál, až jsme ten zápas vyhráli. Mám tak velkou radost z celého týmu, že jsme to uhráli, protože to bylo vážně těžké.“

V Českých Budějovicích hráli volejbalisté Liberce dva zápasy, ale nedokázali tam vyhrát zatím ani jeden set.

„Je tam malá hala a Budějovice mají dobrý servis. Nám se tam ale moc špatně nízko nahrává právě kvůli výšce haly, a tím pádem se nám i špatně smečuje a tak podobně,“ vysvětlil před posledním rozhodujícím zápasem Pietroczuk. Závěrečný duel mezi volejbalisty Liberce a Českých Budějovic se sehraje na jihu Čech v neděli v šest hodin.

Kamil Jáša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme