Olympijský rok: Koukalová tráví volný čas po galeriích, jako studentka si vydělávala kreslením

Gabriela Koukalová není jen vrcholovou sportovkyní. Jistě, nejvíc se proslavila na biatlonových tratích, ale jako bývalá studentka uměleckoprůmyslové školy o sobě občas dává vědět i jinde.

Tento článek je více než rok starý.

Praha, Glasgow Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Koukalová trofej sama navrhla

Gabriela Koukalová | Foto: Lasvit

„Mám hodně ráda moderní umění. Chození po památkách patří k mým nejoblíbenějším činnostem. Dřív jsem byla hodně zaměřená na sochy, když sem ve škole studovala medailérství,“ vypráví Gabriela Koukalová v seriálu Olympijský rok.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Gabrielou Koukalovou v galerii v Glasgow

V galerii, v tomto případě ve skotském Glasgow, je Gabriela Koukalová ve svém živlu. Jednotlivé místnosti dokáže procházet dlouhé minuty, takový zájem u výtvarné umění další biatlonoví reprezentanti nemají.

„U těch věcí mě strašně baví přemýšlet, co tím autor chtěl říct. Vyhovuje mi, že to člověka odnese daleko pryč od sportu,“ svěřuje se.

Jeden čas si dokonce sama uměním přivydělávala. „Když jsem nesměla chodit na brigádu, tak jsem kreslila portréty,“ vzpomíná na školní léta.

Při procházce galerií umění je Gabriele Koukalové rovnocenným parťákem, a tak je v tomto případě Gabriela nejen turistou a návštěvníkem, ale také průvodcem a zkoušejícím.

Olympijsky rok 2018 zimní

„Tohle a tohle je ten stejný autor,“ ukazuje na dva obrazy v glasgowské galerii. „Je to expresionista.“ Vincenta Van Gogha se ale daří uhodnout až díky známému faktu s uřízlým uchem.

Do galerie snad bude moci Gabriela Koukalová brzy vyrazit znovu, bohužel bude mít kvůli zranění lýtek výrazně víc volného času než obvykle.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme