Autor

Petra Sasínová

Co v rozhlase dělám:
Ve zpravodajském týmu natáčím reportáže z veřejného života Ostravy a také z kultury. Sleduji magistrát i obvodní radnice. Zajímají mne problémy i zajímaví lidé a témata ve městě. Rovněž natáčím reportáže o divadle, výstavách, koncertech a dalších událostech v kultuře. V Ostravě se toho děje mnoho, takže nezbývá, než pečlivě vybírat to nejpodstatnější. 

 

Jak jsem se k této práci dostala:
V médiích pracuji 20 let. Většinou jsem psala články. Naposledy pro web ČT 24. Byla to však práce od stolu a potřebovala jsem změnu. Když šéfka zpravodajství Českého rozhlasu v Ostravě hledala náhradu za redaktorku na mateřské, přihlásila jsem se. Rozhlas mi byl vždy sympatický a tak jsem tady.

 

Co považuji za rozhlasová „nej“ v mé práci:
Člověk se pořád učí nové věci z různých oborů. To je výborné. Ale úplně nejlepší je setkávání s lidmi. Stále znovu mne překvapuje, jak jsou k mikrofonu vstřícní. Vyprávějí, co zažili, nebo co dělají. Často to jsou silné a dojemné zážitky. Výborná je bezprostřednost některých lidí. To se pak pěkně stříhá reportáž.

 

Dosavadní kariéra:
V médiích jsem hodně dlouho. Asi 12 let jsem pracovala v redakci Mladé fronty Dnes v Ostravě. Poté jsem několik let psala pro internetový deník Aktuálně.cz. Následně jsem působila jako redaktorka i editorka v týdeníku Sedmička. Poté, co její vedení redakci rozpustilo, jsem pracovala v ostravském studiu České televize a také tam natáčela reportáže z kultury. V Českém rozhlase pracuji rok a půl (k X. 2017).

 

Co jsem ochotna na sebe prozradit:
Tato otázka se mi moc nelíbí, ale dobře. Snad mohu prozradit, že mám ráda krajinu. A když jdu na podzim kolem vinohradu, ve kterém zrovna zrají hrozny, nedokážu se udržet a nějaký si ukradnu.

 

Telefon: 596 203 128

RSS autora

Články autora

|Petra Sasínová |Regiony

Černý humor obyvatel i neshody vedení města. Termín vyčištění ostravských lagun stále v nedohlednu

Hotovo mělo být už loni. Jedy z bývalé rafinerie Ostramo ale budou zatěžovat Ostravu ještě minimálně 13 let. Zaizolování nebo vyčištění 400 tisíc tun zeminy, která je pod ropnými lagunami, potrvá asi 10 roků. Vyplývá to ze závěrů znalce, který pro ministerstvo financí podrobně popsal tři způsoby, jak může stát problémy se zamořenou půdou řešit. Nejprve se ale musí odtěžit zbývající kaly.

|Petra Sasínová |Regiony

Z Ostravy-Vítkovic zmizí po letech úsilí zbytky jednoho ghetta. Město za to zaplatí miliony

Radnice Ostravy-Vítkovic chystá demolici domů v bývalé dělnické kolonii, která se proměnila ve vyloučenou lokalitu. Rozkradené trosky bez oken, dveří i střech muselo město nejprve za asi čtyři miliony vykoupit. Likvidace bude stát skoro jednou tolik. Na dotaci určenou pro odstranění podobných nefunkčních objektů Vítkovice nedosáhly, protože nemohou splnit podmínku náhradní výstavby. Podle územního plánu tam má vést tramvajová trať.

|Petra Sasínová |Regiony

Náborové příspěvky pro lékaře se v Ostravě neosvědčily, nepřilákaly ani jednoho zájemce

Městskou nemocnici v Ostravě stále trápí nedostatek lékařů. Nepřilákaly je ani příspěvky při nástupu ve výši až 200 tisíc korun. Naopak odcházejí další lékaři. Problém se týká většiny zdravotnických zařízení v Moravskoslezském kraji i v celé republice. Podle lékařské komory chybí jen v krajských nemocnicích v regionu 124 lékařů.

|Petra Sasínová |Zprávy z domova

Post Bellum natáčí vzpomínky lidí na Hlučínsku. Muži tam museli k wehrmachtu

Tým ze sdružení Post Bellum dokumentuje vzpomínky pamětníků z Hlučínska. Místo obvyklého diktafonu si teď jejich výpovědi natáčí na kameru. Kameramani používají speciální systém, díky kterému se zpovídaní lidé nedívají do objektivu, ale do tváře dokumentaristy. Vzpomínky pamětníků z tohoto regionu jsou výjimečné mimo jiné tím, že oblast byla za války připojená k Německu a muži museli rukovat k wehrmachtu.