V Praze začal Pohár Billie Jean Kingové. Češky se ve skupině utkají s Němkami a Švýcarkami

Grandslamové šampionky i olympijské medailistky můžete tento týden vidět v Praze. V libeňské hale začalo mistrovství světa ženských tenisových týmů včetně toho domácího českého, který do turnaje vstoupí v pondělí v podvečer zápasem proti Německu. Pohár Billie Jean Kingové navazuje na tradice Fed Cupu, ve kterém byly Češky v posledních letech hodně úspěšné, jenže teď se hraje jiným systémem.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zleva kapitán Petr Pála a hráčky Tereza Martincová, Markéta Vondroušová, Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková a Lucie Hradecká

Zleva kapitán Petr Pála a hráčky Tereza Martincová, Markéta Vondroušová, Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková a Lucie Hradecká | Foto: Vít Šimánek | Zdroj: ČTK

Do finále Fed Cupu se dostávaly vždy jen dva nejlepší týmy a jeden měl výhodu domácího prostředí. Teď je v Praze na Poháru Billie Jean Kingové 12 celků ve čtyřech skupinách. Vítězové skupin pak postoupí do pátečního semifinále a lepší z nich do sobotního finále.

Pro mě to bude velká premiéra, těší se Krejčíková před začátkem finále poháru Billie Jean Kingové

Číst článek

Jeden fedcupový zápas trval dva dny – hrály se dvě dvouhry v sobotu, v neděli pak také dvě dvouhry a čtyřhra na závěr. Teď se všechno zkrátilo na jediný den – hrají se dvě dvouhry a čtyřhra. Nejprve nastoupí týmové dvojky, pak jedničky a nakonec čtyřhra.

Kapitán českého a dříve velmi úspěšného týmu Petr Pála to přirovnal k dřívější situaci, kdy se nastupovalo po sobotě do nedělního programu za stavu 1:1 na zápasy.

Turnaje se letos účastní řada grandslamových šampionek a olympijských vítězek. Ke smůle českých tenistek je jich nejvíc v české skupině D.

V té se představí trojnásobná grandslamová šampionka ze singlu a někdejší světová jednička Němka Angelique Kerberová, pak jsou tam Švýcarky s olympijskou vítězkou Belindou Bencicovou.

V českém týmu jsou zase zlaté olympijské medailistky z deblu Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková i stříbrná z olympijského singlu Markéta Vondroušová.

Největšími favoritkami jsou tak tenistky ze skupiny D.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme