sněhová bouře

sněhová bouře v textech na iROZHLASU

|Lenka Kabrhelová, ČRo |Zprávy ze světa

Severovýchod USA ochromila sněhová bouře. Vyžádala si už 19 obětí

Severovýchodní pobřeží Spojených států ochromuje husté sněžení. Počasí komplikuje silniční i leteckou dopravu, důsledkům čelí na 85 milionů Američanů. Rekordní množství sněhu napadlo i v americkém hlavním městě Washingtonu. Kalamita už zasáhla také nejlidnatější město Spojených států, New York. Podle agentury AP při mohutné sněhové bouři zemřelo už nejméně 19 lidí.

|Lenka Kabrhelová |Zprávy ze světa

Spojené státy sčítají škody po tornádech. Zemřelo při nich 43 lidí

Tornáda, záplavy a sněhové bouře, tak vypadaly svátky na jihu a západě Spojených států. Část Spojených států i nadále náporu extrémního počasí čelí. Při prudkých bouřích, tornádech, přívalových deštích a povodních zahynulo během vánočních svátků nejméně 43 lidí. Záchranáři nyní odstraňují následky živelné pohromy a sčítají materiální škody. Počasí výrazně zkomplikovalo i dopravu.

|Pavel Novák, Viktor Daněk |Zprávy ze světa

Kvůli další sněhové bouři v USA kolabuje doprava, Boston vyhlásil stav nouze

Na východní pobřeží Spojený států udeřila po několika dnech další sněhová bouře. Ze středozápadu přišly přívaly sněhu, mrznoucího deště a silný vítr. Dopravní chaos hlásí úřady od Nebrasky až po New York, kde za posledních několik hodin napadly desítky centimetrů sněhu. Kvůli počasí přišlo od neděle o život deset lidí. Boston vyhlásil stav nouze.

|Ondřej Himmer, bre, Petra Novotná |Zprávy ze světa

Mezi 30 oběťmi lavin a sněžení v nepálském Himálaji jsou i dva Slováci

Nepálští záchranáři pátrají skoro po stovce pohřešovaných lidí, které ve vysokých horách uvěznilo silné sněžení a laviny. Krizový štáb už potvrdil skoro 30 obětí. Jsou mezi nimi i dva Slováci a tři nepálští nosiči ze slovensko-české expedice, jejíž základní tábor pod vrcholem Dhaulagiri částečně zasypala lavina. Zbytek výpravy včetně jediného českého člena záchranáři přepravili do bezpečí.