Antimonopolní úřad začal řešit nákup vydavatelství Bauer Media společností Mafra

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) se ve středu začal zabývat nákupem vydavatelství Bauer Media v Česku a na Slovensku společností Mafra, která patří do koncernu Agrofert. Z internetových stránek úřadu vyplývá, že se bude obchodem zabývat ve zjednodušeném řízení. Obchod obě společnosti oznámily v úterý.

Brno Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vydavatelství Mafra

Anděl Media Centrum, sídlo společnosti MAFRA na pražském Smíchově. | Foto: licence Creative Commons Attribution 3.0 Unported, Aktron

„K navrhovanému spojení soutěžitelů dochází zejména v oblasti vydávání časopisů a prodeje inzertního prostoru v nich a provozování internetových portálů a prodeje inzertního prostoru online. Rozhodnutí ve výše uvedené věci dosud nebylo vydáno,“ stojí v oznámení antimonopolního úřadu na webu.

Mafra se rozšíří o vydavatelství Bauer Media, v Česku převezme hlavně lifestylové a ženské časopisy

Číst článek

Bauer Media v ČR vydává časopisy pro ženy, programové časopisy, časopisy o životním stylu, bulvární časopisy a také například křížovky a motoristické časopisy. Na trhu volnočasových časopisů má zhruba třetinový podíl.

Do jeho portfolia patří 30 časopisů, jsou mezi nimi například Rytmus života, Cosmopolitan, Chvilka pro tebe nebo Žena a život.

Loni podle výroční zprávy prodala spolu s dceřinou společností Bauer Media Praha přes 43 milionů výtisků auditovaných časopisů, které si četlo 3,4 milionu lidí. Firma byla loni v zisku 152 milionů korun s čistým obratem 702 milionů korun.

Mafra vydává například deníky Lidové noviny nebo Mladá fronta Dnes a provozuje také weby Lidovky.cz a iDnes.cz. Majitelem Agrofertu byl premiér Andrej Babiš (ANO), loni v únoru jej převedl do svěřenských fondů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme