Most! láme rekordy. Ve sledovanosti předběhl Trpaslíka i Dabing Street

Seriál Most! z dílny režiséra Jana Prušinovského a scénáristy Petra Kolečka se stal nejsledovanějším komediálním seriálem České televize poslední doby. Serveru iROZHLAS to řekla mluvčí televize Karolína Blinková.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Seriál Most! se stal televizním hitem

Seriál Most! se stal televizním hitem | Zdroj: Česká televize

Seriál Most! nabízí příběh hlavního hrdiny Luďka v podání herce Martina Hofmanna. Vyrovnat se musí s vyhazovem z práce, existenčními problémy a také s tím, že se jeho bratr Pavel nechal chirurgicky změnit na ženu.

Česká televize zatím odvysílala čtyři z osmi dílů seriálu. Podle mluvčí televize se na ně průměrně dívalo 1 488 000 diváků. V součtu živé i odložené sledovanosti byl nejúspěšnější zatím poslední odvysílaný díl. V pondělí si ho nenechalo ujít přes 1 600 000 diváků starších 15 let. 

Most! je komedie i romance. Nejsilnější díly seriálu nás teprve čekají, říká herec Hofmann

Číst článek

Nový fenomén

Už nyní je podle mluvčí zřejmé, že je Most! nejsledovanějším komediálním seriálem ČT poslední doby. Předstihl seriály jako Čtvrtá hvězda, Dabing street i Trpaslík. 

„Ty byly také úspěšné, ale tohle je fenomén. I z hlediska odložené sledovanosti,“ popsala Blinková.

„Diváci ho vyhledávají na všech platformách – je rekordmanem mezi pořady původní tvorby v odložené sledovanosti, která k živé přidává 45 %. Seriál je výrazně vyhledáván především mladšími diváky a také vysokoškolsky vzdělanými,“ dodala mluvčí.

Osmidílný komediální seriál je už šestou spoluprací dvojice Jan Prušinovský a Petr Kolečko. S nadsázkou si bere na paškál složitá témata, jakými jsou nesnášenlivost či xenofobie. Autoři se při tvorbě inspirovali přímo v severočeském Mostě.

dbr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme