Autor

Matěj Vodička

Co dělám v rozhlase:
Do redakce Českého rozhlasu České Budějovice jsem nastoupil externě v lednu 2017 a můj úkol byl jasný – mapovat kulturní dění v jižních Čechách. Nyní se věnuji už čistě zpravodajství.

Připravuji zprávy, pro dopolední a odpolední proudy našeho vysílání natáčím reportáže. Pokud je to potřeba, přináším posluchačům živý popis událostí přímo z terénu. Zároveň se podílím na publicistickém pořadu Přímá řeč. Práce v rozhlase je pro mne obrovskou ctí a velikou výzvou zároveň. 

Před rozhlasem:
Narodil jsem se v jihočeské metropoli a jako správný patriot bez Černé věže dlouho nevydržím. Vystudoval jsem Česko-anglické gymnázium v Českých Budějovicích, poté absolvoval bakalářský obor dějin umění na Jihočeské univerzitě a magisterské studium kunsthistorie na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. 

Ještě na střední škole jsme s kamarády založili rockovou kapelu VEES, dnes hrajeme aktivně už přes deset let. Během studií jsem si přivydělával různými druhy profesí, od tlumočníka až po truhláře. Nakonec jsem zakotvil u rozhlasového povolání a doufám, že to tak ještě nějaký čas vydrží. 

Co mě baví:
Pokud zrovna netrávím čas koncertováním nebo zkoušením s kapelou, nejraději navštěvuji kulturní akce všeho druhu. Jakožto vystudovaný historik umění rád chodím po výstavách, ale také po památkách, kterých máme v našich krásných jižních Čechách opravdu mnoho. Stejné je to s přírodou, zejména ta v okolí Blanského lesa mne vždy dokáže nabít jedinečnou energií. Rozhodně se neobejdu bez svých přátel. Posezení s nimi je možná ten nejlepší druh odpočinku, který znám.

RSS autora

Články autora