Ekonomické informace 3. 10. 2002

Na stovky milionů korun odhaduje vedení neratovické Spolany náklady spojené s plnou obnovou výroby. Přesto se už včera podařilo pracovníkům chemičky uvést do chodu linku LIO, která produkuje látky využívané v papírenském průmyslu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spolana Neratovice

Spolana Neratovice

Uvedl to mluvčí Spolany Jan Martínek, podle kterého ovšem obnovení provozu v plné míře bude trvat ještě několik dalších týdnů.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Martínek: Spolana

Noví vlastníci zprivatizovaných podniků nebudou muset nabízet drobným akcionářům povinný odkup jejich podílů. Ústavní soud totiž zrušil novelu obchodního zákoníku, která byla podle něj přijata neústavně. Od dubna bude tedy znovu platit znění z roku 1991. To státu zajistí vyšší příjmy z privatizace. Podle Radky Procházkové z Komise pro cenné papíry je ale tato výjimka pro malé akcionáře nevýhodná.

Přehrát

00:00 / 00:00

R. Procházková: Ústavní soud

Japonská Toyota míří definitivně do Pardubic. Radnice totiž už obdržela poštou od této společnosti takzvaný Letter of intend - tedy závazek investice ve městě. Náměstek primátora Michal Koláček předpokládá, že chystanou výstavbu továrny už nemůže nic ohrozit...

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Koláček: Toyota

Česká konsolidační agentura chce ještě do konce roku začít s prodejem dalšího bloku pohledávek. Tentokrát obsahuje pohledávky za podniky v konkursu,tedy za klienty, u kterých není možné očekávat nějaký velký výnos. Podle člena představenstva České konsolidační agenrury Libora Svobody ale ještě nebyl tento balík sestaven.

Přehrát

00:00 / 00:00

L. Svoboda: ČKA

Francie začne opět dovážet britské hovězí maso. Francouzská vláda totiž konečně zrušila zákaz dovozu skotu z Británie, který platil od roku 1996 kvůli nemoci šílených krav. Franice ale udržovala tento zákaz po dobu tří let nelegálně. Více náš bruselský zpravodaj Milan Fridrich.

Přehrát

00:00 / 00:00

M. Fridrich: Hovězí

Milan Kopp, Michal Fila Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme