Kryptoměnová burza Kraken propustí 30 procent zaměstnanců. Reaguje na nestabilní trh

Americká kryptoměnová burza Kraken propustí 1100 zaměstnanců, což je zhruba 30 procent celkové pracovní síly společnosti. Firma to odůvodnila náročnými podmínkami na trhu, které letos výrazně snížily poptávku po digitálních aktivech.

Tento článek je více než rok starý.

San Francisco Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kryptoburza FTX (ilustrační foto)

Trh nadále negativně ovlivňuje krach kryptoměnové burzy FTX, která se stala nejznámější obětí letošních otřesů na trhu (ilustrační foto) | Foto: Jonathan Raa | Zdroj: Reuters

Vyšší úrokové sazby a obavy z ekonomického poklesu rozkolísaly ceny kryptoměn, protože investoři začali utíkat od rizikových aktiv. Nejistotu na trhu pak ještě zvýšily nedávné bankroty v odvětví.

„Od začátku letošního roku zatěžují finanční trhy makroekonomické a geopolitické faktory,“ uvedla firma. Dodala, že zaznamenala pokles objemů obchodů a méně registrací klientů. Propuštěním se celkový počet zaměstnanců dostane na úroveň, kde byl před 12 měsíci.

Kryptoměny oslabují, ztrácí bitcoin i ethereum. Investoři se obávají o situaci kryptoměnové burzy FTX

Číst článek

Na počátku tohoto měsíce kryptoměnová burza Coinbase Global snížila počet zaměstnanců ve svých náborových týmech a týmech pro institucionální klientelu.

Kraken již dříve zpomalil nábor zaměstnanců a snížil výdaje na marketing. Nyní uvedl, že je nucen snížit počet pracovních míst, protože vyčerpal jiná opatření, která mu mají pomoci uvést výdaje do souladu s aktuální poptávkou.

Mezitím trh nadále negativně ovlivňuje krach kryptoměnové burzy FTX, která se stala nejznámější obětí letošních otřesů na trhu. Tento týden požádala o bankrotovou ochranu půjčovna kryptoměn BlockFi. Otřesy také stáhly nejznámější kryptoměnu bitcoin na nejnižší hodnotu za zhruba dva roky, napsala agentura Reuters.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme