Autorka

Iva Havlíčková

Co v rozhlase dělám:
Reportáže z oblasti zdravotnictví a také cokoliv zajímavého či podnětného, co se děje na Frýdecko-Místecku, Třinecku či Ostravsku. Takže většinou jsem „v terénu“.

Jak jsem se k této práci dostala:
Úplnou náhodou jsem se dozvěděla, že právě v době, kdy jsem měla po promoci, se tu konal konkurz na redaktory. Uspěla jsem a na podzim roku 1992 jsem nastoupila. Bylo to moje úplně první zaměstnání. Po dvou letech jsem odešla do novin, poté jsem prošla i jinými profesemi, abych se do rozhlasu po téměř přesně dvaceti letech zase vrátila. Vysvětluji si to tak, že člověk toho musí vyzkoušet více, aby zjistil, že se napoprvé nespletl.

Co považuji za rozhlasová "nej" v mé práci:
Za mé první „éry“ v rozhlase před dvaceti lety jsem si vyzkoušela práci zahraniční zpravodajky. Ze svých soukromých cest po Asii jsem telefonovala do rádia o zajímavých lidech a událostech, které se tam děly. Moc Čechů v Tibetu, Číně nebo Indii se v té době ještě nepohybovalo, takže si myslím, že to bylo pro posluchače docela atraktivní. Jestli to ovšem bylo to nejlepší, nevím, ale hodně mě to bavilo.

Dosavadní kariéra:
Hlavně v médiích, kromě Českého rozhlasu jsem pracovala několik let v Mladé frontě Dnes a Moravskoslezském Deníku. Vyzkoušela jsem si ale také práci mimo novinářskou oblast, například na letišti v Mošnově.

Co jsem ochotna na sebe prozradit:
Tak to opravdu nevím. Co by Vás tak zajímalo?

 

Telefon: 221 555 707
E-mail: iva.havlickova@rozhlas.cz

RSS autorky

Články autorky