Autor

Ivan Mls

„Nudíte se? Kupte si medvídka mývala!“ říkával Hrabalův strýc Pepin z Postřižin. Já naproti tomu říkám, že mýval je naprosto zbytečným, pokud pracujete ve zpravodajství Českého rozhlasu České Budějovice.

Každý den mě totiž v práci čeká něco nového – informace, události, kauzy, které je třeba zachytit, prokousat se jimi a předat je co nejrychleji posluchačům. A které se, podle zákonů schválnosti, zpravidla dějí ve větším počtu najednou, aby na nudu opravdu nebyl čas.

V Českém rozhlase České Budějovice pracuji od roku 1999 a po celou dobu zůstávám věrný zpravodajství – jako redaktor a od roku 2013 i jako editor.

„Postižen“ novinařinou jsem ale od samého začátku své profesní kariéry. Po absolvování fakulty žurnalistiky Univezity Karlovy a jednoho roku stráveného v deníku Obrana lidu jsem zakotvil v Jihočeské pravdě (z níž se posléze staly Jihočeské listy a nakonec Deník), kde jsem pracoval jako redaktor a vedoucí vydání.

Svůj čas se snažím (víceméně neúspěšně) spravedlivě dělit mezi zaměstnání, rodinu a zájmy: tedy Český rozhlas, manželku, syna, chatu na Šumavě, kolo, lyže, verneovky, literaturu faktu a sci-fi. V posledně jmenovaném případě v roli čtenáře i autora. Snad i proto, že jsem spatřil světlo světa v čase, kdy se sci-fi začala stávat všední realitou. Jistý major Jurij Alexejevič v tom roce poprvé obletěl Zemi.

RSS autora

Články autora

|Ivan Mls, Petr Sehnoutka, Simona Bartošová |Zprávy z domova

'Hybridní pošta' šetří státu miliony korun. Jejímu většímu využití ale brání vnitro

Co mají společného dopisy s bankovním výpisem nebo obsílka od soudu? Jde o produkty takzvané hybridní pošty. Dopisy totiž netisknou a nebalí úředníci, ale vše za ně udělá mnohem levněji automatická linka přímo na poště. Soudy takto posílají platební rozkazy už rok a ušetřily miliony korun. Pro větší využití hybridní pošty státními úřady je ale potřeba změnit zákon, a to se ministerstvu vnitra nechce.

|Ivan Mls, Simona Bartošová |Regiony

Žalobce zrušil stíhání primátora Českých Budějovic Juraje Thomy

Plzeňský státní zástupce zrušil trestní stíhání primátora Českých Budějovic Juraje Thomy z hnutí Občané pro Budějovice. Thoma čelil podezření, že v červnu 2010 zneužil svou pravomoc tím, že podepsal dodatek ke smlouvě o dodávce počítačového zařízení pro radnici s pražskou společností Bit servis, aniž by smlouvu schválila rada města.

|Ivan Mls, bre |Regiony

Proti KSČM ve vedení Jihočeského kraje budou studenti protestovat hladovkou

Studenti z jižních Čech se dál odmítají smířit s tím, že školství v jejich kraji vede Vítězslava Baborová z KSČM. Na příští týden vyhlásili na protest proti krajské koalici sociálních demokratů s komunisty hladovku. Chtějí, aby sociální demokraté spolupráci s KSČM přehodnotili. Hejtman Jiří Zimola z ČSSD však na současné koalici trvá.

|Ivan Mls, Tereza Janouškovcová Bartůňková, Lucie Maňourová, Iveta Záleská |Zprávy z domova

V případě zákazu pomazánkového másla chtějí jeho výrobci dál bojovat

Čeští mlékaři dnes s napětím očekávají rozhodnutí Soudního dvora Evropské unie. Ten jim buď zakáže, nebo povolí dále používat název „pomazánkové máslo“. Podle evropských norem totiž výrobky označené jako máslo musí mít nejméně 80 procent tuku a české pomazánkové máslo jich má jen 33.

|Ivan Holas, Blanka Mazalová, Ivan Mls, Zuzana Rejchová, Marína Dvořáková, Kristina Winklerová |Zprávy z domova

Privátní ubytování je pro vysokoškoláky otázkou volby i nutnosti

Vysokoškolské koleje jsou mezi studenty populární formou ubytování a stále zde platí, že poptávka často převyšuje nabídku. Alternativou pro studenty, kteří místo na koleji nedostali, je pak místo na privátě. Bývá sice dražší, ale nese s sebou výhody větší svobody, pohodlí a soukromí.