Topolova Sestra, Bártovy výpravy i hudba v Sedmém nebi. Poslechněte si to nejlepší z Vltavy

Zpěvák Dan Bárta | Foto: Tomáš Vodňanský | Zdroj: Český rozhlas

Kultura v tom nejširším slova smyslu. Četby, koncerty, dokumenty, rozhovory nebo recenze – to všechno je Vltava. Kulturní stanice Českého rozhlasu slaví 50 let své existence. Její šéfredaktorka Jaroslava Haladová při té příležitosti vybírá to nejlepší z pestrého programu.

Vysílání Vltavy Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jáchym Topol: Sestra

Ikonický román devadesátek, knihu, ve které „explodoval čas“, načetl pro Vltavu Tomáš Pavelka. Jáchym Topol svůj první román vychrlil v několikaměsíčním zápalu a vy si ho teď můžete vychutnat v rámci řady Četba s hvězdičkou.

Výlety s Vltavou

Architekt Adolf Loos považoval za základ architektury vnitřní prostor. Do jeho ikonických bytových interiérů v Plzni můžete nahlédnout díky seriálu Výlety s Vltavou.

Caisovo Sedmé nebe

Zajímá vás, co rád poslouchá frontman Tatabojs Milan Cais? Máte rádi texty JAR a chcete nahlédnout do hudebních šuplíků Oto Klempíře? Nebo se chcete zorientovat v alternativní scéně pod kurátorským dohledem publicisty Pavla Klusáka? Všechno jde v Sedmém nebi.

Padesát let kultury. Český rozhlas Vltava zve na koncertní narozeninové oslavy s Danem Bártou

Číst článek

Osudy Evy Jiřičné

Eva Jiřičná si na uznání ve své rodné zemi musela léta počkat. Jak se jí podařilo prosadit se na britské architektonické scéně? Formovala ji její rodina, ovlivnilo ji dětství? O svém životě vypráví ve vzpomínkových Osudech.

Dvořákův Polední koncert

„Hudebník tak nesporný, jak nesporné je jaro.“ I takové dobové ohlasy zaznamenala tvorba Antonína Dvořáka. Vychutnejte si jeho prvotiny i vrcholná díla ve vltavském Poledním koncertu.

Výpravy Dana Bárty

K divoké řece v Kostarice nebo do ospalého Mexika můžete vyjet s Danem Bártou. Uznávaný hudebník se na Vltavě představil v nové roli – jako autor zápisků z cest a jejich interpret. Zkuste podcast Nevinnosti světa a vypravte se do světa s Vltavou.

Jaroslava Haladová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme