Češky vystřídají v sexu v průměru sedm partnerů, ukázal britský průzkum

V průměru sedm partnerů vystřídají Češky. Je to o dva více, než je průměr zjištěný v 15 zemích. Ukázal to britský průzkum, v němž odpovídalo 7000 žen od 15 do 49 let. Polovina Češek se chrání hormonální antikoncepcí, zbytek volí jako hlavní ochranu většinou kondom.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Polibek (ilustrační foto)

Polibek (ilustrační foto) | Foto: Free Digital Photos

Průzkum také zjistil, že Češky po nechráněném sexu vyčkávají s řešením zbytečně dlouho. Jen tři z deseti by použily pohotovostní pilulku, každá devátá v této situaci jde na interrupci.

V roce 2009 publikovali výsledky svého 15letého průzkumu sexuálního chování Čechů lékaři Weiss a Zvěřina. Podle něj vystřídaly Češky pět partnerů za celý život.

Přehrát

00:00 / 00:00

O britském průzkumu mluvila docentka klinické psychologie Sexuologického ústavu Laura Janáčková

„Sedm partnerů je trochu jiné číslo, nicméně ne zásadní posun. Domníváme se, že je to otázkou nárůstu partnerů spíš u mladší generace, protože právě tady se liší procento za celý život, tady to bylo pouze od 15 do 49 let,“ porovnává průzkumy docentka klinické psychologie Sexuologického ústavu Laura Janáčková.

Skoro pětina dotázaných žen měla podle nového průzkumu deset a více sexuálních partnerů. Podle Janáčkové mají tyto ženy jen více příležitostí:

„Opět si myslím, že je to otázka mladé generace. Pomalu se i snižuje věk prvního pohlavního styku. Holky a ženy touží spíše po lásce, kdežto muži, i když jsou také romantici, chtějí zkoušet sex a ještě nejsou vystaveni na dlouhodobé sexuální vztahy. Stává se, že u mladé generace se odděluje sex od lásky, což není úplně dobře a potom to zvyšuje počet sexuálních partnerů.“

Počet sexuálních partnerů - odpovědi žen vybraných zemí | Foto: ČTK

Vladimír Kroc, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme