Evropský parlament zřejmě schválí jednotná pravidla pro technické kontroly aut

Evropští poslanci dnes budou rozhodovat o tom, jak často budou muset řidiči na technické kontroly. Součástí návrhu je minimální norma pro STK, která by platila ve všech členských zemích unie.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oloupané nálepky technická a emisní kontrola na jednom z aut

Oloupané nálepky technická a emisní kontrola na jednom z aut | Foto: Hana Mikulincová | Zdroj: Český rozhlas

"Výsledná dohoda byla schválená už v dopravním výboru a na úrovni zástupců všech členských států, takže toto by mělo být stvrzení plénem této dohody. Neočekávám komplikace," říká europoslankyně za ČSSD Olga Sehnalová.

Četnost technických kontrol má zůstat v původní podobě. Auta starší šesti let tedy budou muset na prohlídku jednou za dva roky, i když Evropská komise chtěla prosadit častější kontroly. Členské státy ale mají mít možnost pravidla zpřísnit.

Evropský parlament by také chtěl v budoucnu vytvořit centralizovanou databázi, která by údaje z STK shromažďovala na jednom místě. Důležitým bodem návrhu je rovněž sjednocení pravidel pro provádění technických kontrol.

Tea Veseláková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme