Aeroflot neprodává Rusům letenky na Ukrajinu, respektuje zákaz

Ruský národní letecký přepravce Aeroflot neprodává letenky ruským mužům pro cesty na Ukrajinu. Lety do ukrajinských měst ale neruší. Kyjev až na výjimky zakázal vstup na své území Rusům schopným vojenské služby. Opatření neobešel ani reportér Českého rozhlasu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadla ruské společnosti Aeroflot

Letadla ruské společnosti Aeroflot | Foto: www.aeroflot.ru

„Občané Ruské federace mužského pohlaví ve věku od 16 do 60 let mají vstup na území Ukrajiny zakázán. Kvůli současné politické situaci mezi Ruskem a Ukrajinou jsou dočasně přerušeny lety těchto osob na Ukrajinu,“ vysvětluje operátorka letecké společnosti.

Na zákaznické lince Aeroflotu si klient zadá, odkud a kam chce letět a teprve operátorka se ho zeptá na důležitá data, která mu mohou cestu na některé z ukrajinských letišť zhatit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Redaktor Českého rozhlasu Pavel Novák se neúspěšně pokusil objednat si letenku z Moskvy na Ukrajinu

Když žadatel řekne, že je občan Ruska a je mu mezi šestnácti a šedesáti lety, dostane odmítavou odpověď. Operátorka zájemci o letenku v takovém případě slušně vysvětlí současnou situaci na Ukrajině.

Do sousední země prý ruské občany nepustí ani v případě, že budou cestovat autobusem nebo vlakem. Z Krymu nebudou moci na Ukrajinu cestovat ani ženy ve věku 20 až 35 let. Možné to bude pouze po důkladné bezpečnostní prohlídce.

Pavel Novák, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme