Autorka

Anna Königsmarková

Do rozhlasu jsem přišla v roce 2010, začínala jsem jako externí redaktorka na tehdejší pražské regionální stanici Regina.

Ačkoliv jsem vystudovaná herečka (JAMU), víc než o divadlo jsem se po škole zajímala o média a zpravodajství. A zjistila jsem, že práce v rozhlase je pro mě to pravé – sledovat a zachycovat pro posluchače aktuální dění, přinášet potřebné i užitečné informace, přiblížit téma a jeho obsah lidem tak, aby je to zaujalo, zajímalo a bavilo.

Postupně jsem přešla na post reportérky a editorky zpravodajství se zaměřením na pražskou politiku a společenské a kulturní dění.

Teď sedím v hlavním zpravodajském newsroomu na pražských Vinohradech a mým úkolem je přinášet především posluchačům Radiožurnálu ty nejzásadnější a nejzajímavější události ze všech regionů naší republiky.

RSS autorky

Články autorky

|Anna Königsmarková, mka, Tereza Chlubná |Regiony

O tři roky později, o 10 miliard dražší. Tunel Blanka se otevře 2. prosince

Pražský tunel Blanka se pro řidiče otevře 2. prosince. Na zahájení zkušebního provozu se Praha dohodla s dodavatelem technologií, firmou ČKD Praha DIZ. Ta musí ještě zajistit bezpečnostní prověrku celé stavby. Zkušební provoz by měl podle náměstka primátora Jiřího Nouzy z TOP 09 trvat nejméně rok. Teprve pak hlavní město, jako investor stavby, tunel převezme.

|Anna Königsmarková, Eliška Malínská |Zprávy z domova

Regionální politici odhalili své příjmy, majetková přiznání tají především zastupitelé z Prahy

Komunální politici odevzdali majetková přiznání. Někteří si bokem vydělali i stovky tisíc korun. Třeba hejtman Vysočiny Jiří Běhounek z ČSSD si loni přišel skoro na milion. Tři sta padesát tisíc korun získal jako místopředseda správní rady VZP. Za to náměstek ostravského primátora Dalibor Madej z ODS nedostal za práci v dozorčí radě ani korunu.

|Anna Königsmarková |Regiony

Většina pražských zastupitelů tají v majetkových přiznáních výši odměn z městských firem

Do konce června museli všichni pražští zastupitelé odevzdat na magistrátu svá majetková přiznání, přehled o darech nebo příjmech v městských firmách. Z dokumentů se lidé dozvědí, kolik bere primátor i řadový zastupitel. Kolik peněz navíc si politici vydělají díky členství v dozorčích radách městských společností, ale většina z nich tají.

|Anna Königsmarková, Petra Hosenseidlová, kov |Regiony

Praha půjde do další arbitráže kvůli Blance, peníze po ní chce IDS

Prahu čeká další arbitráž kvůli tunelu Blanka. Soudit se bude s firmou Inženýring dopravních staveb (IDS), která má na starosti stavební dohled. Obě strany dnes podepsaly rozhodčí smlouvu. Společnost po městě požaduje 200 milionů za neuhrazené faktury. Arbitři kvůli Blance rozhodují i ve sporu Prahy s Metrostavem, i tam jde hlavně o nezaplacené faktury.

|Anna Königsmarková, Mirko Kašpar |Regiony

Praha chce převzít správu Opencard. Je to zásah do našich práv, tvrdí firma EMS

Pražský magistrát prý zajistí fungování karty Opencard i po neděli, kdy vyprší smlouva mezi Prahou a vlastníkem autorských práv – společností eMoneyServices (EMS). Primátor Tomáš Hudeček dnes prohlásil, že město se bude o systém Opencard starat samo. EMS to však zpochybňuje, Praha by tím prý zasáhla do jejích autorských práv.