Lactalis stahuje v 83 zemích dětské mléko, které může obsahovat salmonelózu. Včetně Česka

Francouzská mlékárenská společnost Lactalis kvůli skandálu se salmonelózou stahuje celkově přes 12 milionů balení dětského mléka v 83 zemích. Francouzskému listu Journal du Dimanche to řekl šéf podniku Emmanuel Besnier. Firma zahájila stahování dětského mléka minulý měsíc. Informaci o rizikových výrobcích dostaly také úřady zemí, kam byly tyto výrobky vyvezeny, včetně Česka, kde se mléčná výživa zmíněné značky přestala preventivně prodávat.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mléko (ilustrační foto)

Ilustrační foto. | Foto: Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.0 Generic, Pedro Moura Pinheiro

V pátek francouzský ministr financí Bruno Le Maire oznámil, že stahování se rozšiřuje na veškeré dětské mléko z továrny Craon, která stojí v centru skandálu. Původně se přitom stahování týkalo pouze produktů vyrobených v této továrně od 15. února.

Kojenecké mléko AMILK může obsahovat salmonelu, varuje potravinová inspekce

Číst článek

Besnier listu Journal du Dimanche rovněž řekl, že firma vyplatí odškodné rodinám, které tento skandál postihl. „Odškodníme každou rodinu, která utrpěla újmu," prohlásil. Neupřesnil však, jak vysoké by toto odškodné mohlo být.

Francouzská vláda slib poskytnout odškodné přivítala. Dodala nicméně, že bude pokračovat vyšetřování, jehož úkolem je zjistit, kdo je za skandál zodpovědný. Zatím bylo v souvislosti s tímto skandálem hlášeno 35 případů onemocnění salmonelózou ve Francii a jeden případ ve Španělsku, napsala server BBC.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme