Ekonomické informace 11. 4. 2002

Centrální banka vytáhla do boje proti silné koruně. Po její intervenci se česká měna z historického maxima čtyři haléře nad třicet korun za euro propadla na 30,50 a končila obchodování na kurzu 30,35 Kč za euro. Další vývoj odhaduje Jan Šísr ze společnsoti Atlantik Finanční trhy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

euro a koruna

euro a koruna | Foto: Jan Rosenauer
Přehrát

00:00 / 00:00

J. Šísr: Silná koruna

Vláda nerozhodla o prodeji majoritního podílu v Českém Telecomu a o podmínkách bude dále jednat s dvěma zájemci. Jsou jimi Deutsche Bank, TDC a Blackstone Group a konsorcium Swisscomu s CVS Capital Partners a Spectrum Equity Partners. Nové nabídky musí předložit do 26. dubna, vláda je posoudí o tři dny později.

Zahraniční zadluženost České republiky klesla ke konci loňského roku pod 787 miliard korun. Mluvčí České národní banky Alice Frišaufová přidává podrobnosti.

Přehrát

00:00 / 00:00

A. Frišaufová: Zahraniční zadluženost

Masokombinát Klatovy v konkursu je znovu na prodej. Zájemci o koupi firmy se mohou přihlásit do výběrového řízení, jehož podmínkou je složení kauce 30 miliónů korun. Radiožurnálu to potvrdila správkyně konkursní podstaty Luďa Šabatová.

Přehrát

00:00 / 00:00

L. Šabatová: Masokombinát Klatovy

Ostravská Nová huť očekává, že ji letos provoz minihuti způsobí ztrátu 400 miliónů korun. Společnost ale podle generálního ředitele Františka Chowanice nyní výrazně rozšiřuje výrobu.

Přehrát

00:00 / 00:00

F. Chowanic: NH posiluje výrobu

ŠKODA ENERGO získala kontrakt za 700 milionů Kč na dodávku kompletní strojovny pro elektrárnu Sauz nedaleko města Mexico City. Podle mluvčí firmy Radky Pistoriusové by dodávky z Plzně měly být v Mexiku na jaře příštího roku.

Přehrát

00:00 / 00:00

R. Pistoriusová: Energo pro Mexiko

Budějovický Budvar dobývá severoamerický kontinent. Jak uvedl obchodní ředitel podniku Robert Chrt, do Spojených států chce letos zvýšit vývoz prémiového ležáku pod jménem Czechvar na 13 až 15 tisíc hektolitrů.

Přehrát

00:00 / 00:00

R. Chrt: Budvar v Americe

Milan Kopp, Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme