Ekonomické informace 30. 10. 2002

Ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach včera jednal se zástupci Úřadu práce v Karviné o vývoji nezaměstnanosti v regionu a také o podpoře vzniku nových pracovních míst v průmyslových zónách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

těžní věž

těžní věž | Foto: Hornické muzeum Příbram

Podle Škromacha je největším problémem Karvinska takzvaná dlouhodobá nezaměstnanost.

Přehrát

00:00 / 00:00

Z. Škromach: Karvinsko

Proti lidem, zneužívajícím sociální dávky směřuje další konkrétní opatření, které ministerstvo práce připravuje. Jak říká mluvčí úřadu Vladimír Hrubý, chce zkrátit nárok na zpětné vyplácení sociálních dávek. Proto dnes vládě předkládá novelu příslušného zákona.

Přehrát

00:00 / 00:00

V. Hrubý: Sociální dávky

Kabinet by dnes měl jednat také o přísnějších pravidlech pro vznik a činnost kampeliček. Podle mluvčího ministerstva financí Jaroslava Dědiče je třeba změny zákona schválit ještě před naším vstupem do Evropské unie, kvůli sjednocení pravidel se společenstvím.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Dědič: Kampeličky

Vládní agentura Czechinvest přesvědčila německou společnost Miele, aby postavila nový výrobní závod právě v naší republice. Miele chce v roce 2004 vyrábět v nové továrně v Uničově na Olomoucku až 70 tisíc praček ročně. Vytvoří nejméně 100 nových pracovních míst. Jak říká mluvčí Czechinvestu Jana Víšková, půjde o investici přesahující 350 milionů korun.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Víšková: Miele

Finsko jako jediná západoevropská země chystá zprovoznění dalšího jaderného reaktoru. Počátkem roku schválila tento záměr vláda a v květnu potom poměrem 107:92 parlament. Nový blok jaderné elektrárny by měl přijít až 2,5 miliardy eur. Podle Jussiho Maninena z finského ministerstva průmyslu - proti nové jaderné výstavbě nic nenamítá ani sousední Švédsko, které se využívání jaderné energie už vzdalo.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Manien: Jaderná elektrárna

Milan Kopp, Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme