Autor

Jana Gulda

Znamení:
Váhy

Co dělám v rozhlase:
Na Radiožurnálu připravuji a do živého vysílání prezentuji pokud možno aktuální, vyvážené a bezchybné zpravodajství, prokládám to hraním si na rosničku - v Ranním Radiožurnálu spolu s meteorology z ČHMÚ předpovídám počasí. 

Před rozhlasem:
Po krátkém mihnutí se v Českém rozhlase jsem před lety začínala na soukromých rádiích. Školou žurnalistiky byly i dva roky psaní do novin a protože moje fascinace zpravodajstvím postupně rostla, byl Český rozhlas logickou a jedinou variantou, kam dál. 

Co mě baví:
Kromě dění aktuálního, často v kontextu historie, a to u nás i ve světě, vyplňují můj čas akce s motoristickými veterány, hromadění a četba knih různých žánrů, výletování po rozpadlých kostelech, chození po městech i po krajině a lezení po horách, a to všechno dokumentuji dnes už téměř historickou, leč přeci jen digitální zrcadlovkou.  

Kromě nekonečného objevování hor českých i zahraničních, propadám nejvíc architektuře, pokud možno industriální. Fabriky, vysílače, přehrady, pivovary, opuštěné doly a s nimi spojená mementa zaniklých obcí... Kamenno-železná vášeň... :-)

RSS autora

Články autora

|Klára Bílá, Jana Gulda, Marína Dvořáková, Kristina Winklerová |Zprávy z domova

Fakultou roku se stala brněnská práva. Z výsledků sestaví studenti žebříček škol

Celý duben měli studenti možnost dát hlas fakultě nebo soukromé vysoké škole, která je podle nich nejlepší. O první tři místa celý měsíc bojovaly tři školy: Stavební fakulta Vysokého učení technického v Brně, Fakulta informačních technologií ČVUT a Právnická fakulta Masarykovy univerzity v Brně, která nakonec v boji zvítězila.

|Martin Křížek, Jana Gulda, Martin Hromádka |Zprávy z domova

Česko má za sebou nejmrazivější noc zimy, na Kvildě bylo -39,4 stupně

Česko má za sebou nejmrazivější noc letošní zimy. Rekordní teploty v noci naměřila víc než polovina stanic Českého hydrometeorologického ústavu, vůbec nejchladněji bylo na Jezerní slati u Kvildy na Prachaticku, kde přístroje ukázaly -39,4 stupně Celsia. Dosavadní historický rekord ale odolal, jeho hodnota z roku 1929 je -42,2 stupně.

|Zbyněk Zykmund, Lucie Maňourová, Klára Bílá, Jana Gulda, Mirko Kašpar |Zprávy z domova

Začínají zápisy do 1. tříd, až pětina dětí bude mít odklad

Začínají zápisy dětí do prvních tříd základních škol, prvňáčků by mělo být v příštím školním roce podle odhadů ministerstva školství 132 tisíc, zhruba o 7000 více než loni. Stejně jako v minulých letech se dá i letos očekávat, že více než 20 procent rodičů bude žádat o odklad povinné školní docházky.

|Jana Gulda, Marína Dvořáková |Regiony

Česko trápí silný vítr, na horách hustě sněží

Během uplynulé noci se k nám od západu přiblížil frontální systém s hlubokou tlakovou níží, kvůli které začal postupně zesilovat vítr. Aktuálně fouká i v nižších polohách rychlostí až 70, na horách pak až 110 km/h. Na vrcholu Milešovky už naměřili nárazy o rychlosti 130 km/h.