Autor

Monika Červená

Na starosti mám chod redakcí v Plzeňském a Karlovarském kraji, koordinaci témat zpravodajství a kontrolu zpravodajských příspěvků po obsahové a jazykové stránce.

K rozhlasovému mikrofonu mě přivedla kolegyně Dana Jelínková. Jednoho dne jsem se osmělila a svěřila jsem se jí s touhou pracovat v rozhlase. Pak už následovalo sedm měsíců postupného zaškolování, hlasových cvičení apod., než jsem se k tomu rozhlasovému mikrofonu nakonec dostala.  

Do Českého rozhlasu Plzeň jsem pak nastoupila v červnu 2003 jako externí spolupracovník zpravodajské směny. Připravovala jsem a hlásila většinou noční zprávy.  

Od ledna 2006 jsem pracovala v redakci zpravodajství jako redaktor - rešeršista. Vyhledávala jsem, natáčela a zpracovávala krátké zpravodajské zvukové příspěvky. 

Od roku 2013 do roku 2018 jsem pracovala jako redaktorka zpravodajství. Natáčela a zpracovávala reportáže o aktuálním dění v regionu.

Co mě baví? 

Literatura, film, hudba. Rekreačně volejbal a plavání.  

RSS autora

Články autora

|Monika Červená |Zprávy z domova

'Karlovarská losovačka': město opět neuspělo s žalobou o půl miliardy, musí zaplatit soudní výlohy

Karlovy Vary znovu neuspěly se žalobou o půl miliardy korun za stavbu KV Areny. Peníze chtěly po konsorciu firem Baustav, Syner a Metrostav, které před lety multifunkční halu stavěly. Podle města byla stavba předražená a Karlovy Vary za ni zaplatily o 565 milionů korun víc, než jaká je její tržní cena. Soudní spor se táhne šest let.

|Monika Červená |Regiony

Svatý Jan na dopravní značce a palma uprostřed objezdu. Umělecké dílo v Nepomuku budí rozruch

Emoce budí mezi lidmi v Nepomuku na jižním Plzeňsku vítězný návrh uměleckého díla na téma svatý Jan Nepomucký. Stát by mělo na kruhovém objezdu ve městě, na frekventované silnici první třídy mezi Plzní a Pískem. Má upozornit na rodiště nejznámějšího českého světce a přilákat do Nepomuku více turistů. Porota složená z odborníků i zástupců města vybrala z 25ti návrhů ten, kde je světec provokativně vyobrazený na dopravní značce.

|Monika Červená, Stanislav Zbyněk |LOH 2016 Rio de Janeiro

Olympijský park Plzeň slibuje sportovní vyžití i besedy se sportovci

Plzeň zažije atmosféru brazilského Ria. V době konání letních olympijských her bude západočeská metropole jedním ze čtyř míst v Česku, kde budou lidé fandit i sportovat v olympijském parku. Zároveň si můžou vyzkoušet na šedesát sportů, čekají je besedy a autogramiády se sportovními hvězdami i doprovodný kulturní program.

| ČTK, ČRo, Monika Červená |Regiony

Lidé z 12 obcí, kde se rozpadla zastupitelstva, hlasovali v nových komunálních volbách

V sobotu se ve dvanácti obcích konaly dílčí komunální volby. Nové zastupitele si zvolili lidé v Ražicích na Písecku, v Kolajích na Nymbursku, Jarpicích na Kladensku, Zbuzanech u Prahy, Drahelčicích u Prahy, ve Svatém Janu pod Skalou na Berounsku, Hlinné na Litoměřicku, Maňovicích na Klatovsku, Újezdu nad Mží na Plzeňsku, Třebnouševsi na Jičínsku, Šléglově na Šumpersku a Mladecku na Opavsku.