Na hradě Loket natáčí německý filmový štáb pohádku. Zahraje si v ní i český herec Arnošt Goldflam

Na hradě Loket bude tento týden natáčet filmový štáb německé televize ZDF. Vzniknou tam některé scény do nové pohádky s názvem Nosáč. V pohádce si zahraje i český herec Arnošt Goldflam a v komparzu můžou diváci zahlédnout také lidi z regionu.

Karlovy Vary Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V pohádce si zahraje i český herec Arnošt Goldflam a v komparzu můžou diváci zahlédnout taky lidi z regionu. „Pohádka se natáčela po celé České republice, bude v ní řada zajímavých záběrů z různých zámků, například z Lednice, Mikulova a Ploskovic. Bude v ní i spousta přírodních krás z Kokořínska a okolí Máchova jezera,“ prozradila ředitelka hradu Jana Těžká.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podrobnosti se dozvíte v rozhovoru s ředitelkou hradu Janou Těžkou. Moderuje Jitka Brožková

„To nejdůležitější se bude odehrávat na nádvoří hradu Loket. Využijí se stánky, které na nádvoří staví zaměstnanci hradu a využívají se na velké akce. Jsme velmi rádi, že je filmaři využijí a udělají z nich středověké tržiště,“ doplnila ředitelka.

Hrad Loket je oblíbeným místem pro filmaře. Natáčely se tam například scény dvoudílného filmu Johanka z Arku z roku 1999, Rafťáci nebo Casino Royale.

Naďa Krásná, Monika Červená, Jitka Brožková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme