Exkancléř Schröder popudil Němce. Oslavil totiž narozeniny s Putinem

V Německu sílí kritika namířená proti Gerhardu Schröderovi. Zatímco Západ zvažuje další sankce proti Rusku, někdejší sociálnědemokratický kancléř oslavil své 70. narozeniny s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Navíc v době, kdy proruští separatisté zadržují v ukrajinském Slavjansku čtyři německé pozorovatele OBSE.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gerhard Schröder

Gerhard Schröder | Foto: Jiří Hošek

Německá vláda se od bývalého kancléře distancovala.

Kancléřka Angela Merkelová vzkázala, že Schrödera rozhodně nevyužívá jako prostředníka pro jednání s Putinem.

Kriticky se po zveřejnění fotografie, na které se Schröder objímá se svým dlouholetým přítelem Vladimirem Putinem, vyjadřují i německá média.

„Veřejnou oslavou sedmdesátin v Petrohradu za současné situace ztratil politický instinkt a definitivně se zdiskreditoval,“ uvádí například komentátor N24 Heiner Bremer.

Gerhard Schröder se sympatiemi ke kremelskému vládci nikdy netajil. Putina označil za bezvadného demokrata. V posledních dnech pak hájil chování Ruska na Ukrajině.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme