Rozpolcený vyplétač raket Šodek před českým semifinále: Bude to maso

Hodně společného toho mají obě české semifinalistky Wimbledonu Petra Kvitová a Lucie Šafářová. Obě tenistky hrají levou rukou, podobným útočným stylem, jsou také ze stejného klubu z Prostějova a jsou také fedcupovými spoluhráčkami. Právě proto má teď v All England Clubu velmi těžkou pozici vyplétač národního týmu Richard Šodek.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Richard Šodek, vypletač českého týmu

Richard Šodek, vypletač českého týmu | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Servisman Šodek má v pronajatém domku nedaleko wimbledonských kurtů všechno, co ke své práci potřebuje. Stroj, který zažil daviscupové i fedcupové tituly, tentokrát nevezl autem, ale letadlem.

Ovšem jinak je vše při starém. „Dobrá atmosféra. Ti lidé si musí sedět. A pak přijde úspěch.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Bydlí ve stejném domě jako Petra Kvitová, ale fandit ji ve wimbledonském semfinále Richard Šodek nemůže

Přesto, člen a spolubydlící týmu Petry Kvitové, má teď hodně divné pocity. Tenistky zná obě tak dobře, že by přál postup oběma stejně.

„Je to zvláštní pocit. Oběma dělám rakety – jak Lucii Šafářové, tak Petře Kvitové. Je to zajímavé,“ směje se.

Richard Šodek na turnaji vyplétal rakety hned několika českým tenistům a tenistkám, ale teď už mu zbyli jenom čtvrtfinalista mužského deblu Radek Štěpánek a dvě zmíněné semifinalistky.

Petra Kvitová má v soubojích s krajankami zvláštní recept na úspěch

Číst článek

Práce, při které někdy usínal i ve čtyři ráno, se mu teď trochu zjednoduší. Petra Kvitová i Lucie Šafářová hrají podobným stylem, a tak také potřebují podobný servis.

„Na kilogramy je to skoro stejné. Ale Lucka si nechá vyplést dvě, maximálně tři rakety, zatímco Petra pravidelně pět, šest. Jednu má na rozehru a pět na zápas,“ vysvětluje.

Patálie s rozlomenou raketou

„Jedna jí tu ovšem praskla, tak nám jeden kolega od nás hodně pomohl. Hodil někomu neznámému na letišti tu raketu a oni nám přivezli dvě,“ říká Richard Šodek, který také cítí, že budou rakety českých tenistek podobně opotřebované v semifinálovém duelu.

„Lucka hraje výborně. Takhle jsem jí viděl hrát loni při finále Fed Cupu v Praze. Jede na vlně. Bude to maso. Možná to bude podobný zápas jako Petry s Venus Williamsovou – rychlé údery jako Djoković.“

Petra Kvitová a Richard Šodek | Foto: Pavel Lebeda - Česká sportovní

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme