Palestinci pohřbívají zavražděného mladíka, mezi Izraelem a Gazou létají rakety

Palestina se loučí s mladíkem, kterého tento týden unesli a zavraždili neznámí útočníci. Sedmnáctiletého chlapce pohřbí v Jeruzalémě. Tamní policie vyšetřuje, jestli není jeho smrt odvetou za nedávné zabití tří izraelských studentů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Matka zabitého Palestince ukazuje fotografii svého syna

Matka zabitého Palestince ukazuje fotografii svého syna | Zdroj: Reuters

"Je to neuvěřitelná tragédie. Víme, kdo jsou ti únosci - jsou to osadníci. A proto vyzýváme Izrael, aby uplatnil zákony a potrestal vrahy těmi nejpřísnějšími tresty," prohlásil palestinský prezident Mahmúd Abbás.

Tři izraelští studenti zmizeli 12. června a jejich těla se našla v pondělí. Tisíce izraleských vojáků stále pátrají po hlavních podezřelých, kteří studenty zastřelili a kteří údajně patří k Hamásu. Organizace únos a vraždu mladých mužů pochválila, odpovědnost za ně ale odmítá.

Tragické události znovu vyvolaly v oblasti napětí. Za uplynulých 24 hodin na Izrael dopadlo 17 raket vypálených z pásma Gazy, které ovládají radikálové z Hamasu.

Několik střel zachytil protiraketový radar, zbylé způsobily pouze materiální škody. Izrael odpověděl odpálením 15 raket, které zranily nejméně deset lidí.

Kráter po výbuchu v pásmu Gazy | Foto: Reuters

Igor Maňour, Pavlína Nečásková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme