Část pásů v hranickém Philipsu už zase stojí

Úderem 18. hodiny se zastavila jedna ze tří výrobních linek v hranické továrně společnosti Philips. Rozjede se zase až za týden. Obdobná situace se v tomto podniku opakuje už třetí měsíc. Kvůli špatné situaci na trhu má Philips problémy s odbytem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

továrna Philips

továrna Philips | Foto: Philips

Hranická společnost zaměstnává 1270 lidí. Přerušení výroby na jedné ze 3 linek se dotklo 400 z nich. Mluvčí podniku Vladan Pěnkava ale dopad omezení výroby na zamětsnance neupřesnil: "Vždy diohodneme tyto kroky s odbory Naši zaměstnanci byli včas informováni o tomto rozhodnutí i o důvodech, které nás k tomu vedly."

Za druhé čtvrtletí tohoto roku se jedná už o třetí odstávku provozu. V dubnu se zastavil provoz jedné ze 3 výrobních linek. V polovině května zůstala doma polovina zaměstnanců - nejdříve na dovolené poté se 60 procenty platu. Podle mluvčího má ale podnik dobré vyhlídky a o propouštění neuvažuje. "V souvislosti s nižší poptávkou na trhu s vakuovými obrazovky nemáme v úmyslu propouštět žádné zaměstnance LG Phlips Displays Czech republic."

Markéta Kaclová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme