Češi chtějí o letošních Vánocích utrácet méně. Šetří

Zhruba za měsíc tady budou Vánoce v některých obchodech už několik týdnů najdeme vánoční výzdobu a pomalu už i zákazníky shánějící dárky pro své blízké a známé. Teď nechceme prozrazovat, co vám Ježíšek přinese, ale podle průzkumů každý třetí pod stromečkem najde peníze a dárkové poukazy. Podrobnosti probereme s Petrem Medkem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předvánoční prodeje v Německu byly pro obchodníky úspěšné (ilustrační foto)

Předvánoční prodeje v Německu byly pro obchodníky úspěšné (ilustrační foto) | Zdroj: ČTK

Stále oblíbenější jsou poukazy třeba z různých slevových portálů. Řada z nás určitě dostane i státní dluhopisy, které ministerstvo financí nabídlo ve vánoční emisi v podobě dárkových poukazů.

Nejoblíbenějšími dárky je ale v Česku elektronika a hračky. Ty pod stromeček zabalí polovina z nás. Rostou přitom počty vánočních nákupů přes internet, kdy lidé shánějí dárky od monitoru počítače a nechají si je přivézt až domu.

Dál se budou pod stromečkem objevovat praktické věci jako oblečení, sportovní vybavení nebo kosmetika. Co je zajímavé - záleží také na tom, jestli je dárek od muže nebo ženy- muži totiž dávají často to, co by si sami přáli.

Letos hodlají Češi za dárky utratit méně než v minulých letech, čtvrtina lidí chce ušetřit. Řada lidí, i když mají hluboko do kapsy, se ale nijak omezovat nebude a vezmou si půjčku - to asi každý desátý.

Petr Medek, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme