Ekonomické informace 14. 4. 2006

Českomoravská záruční a rozvojová banka spustí 2. května program "Rekonstrukce", který má pomoci vytopeným malým a středním podnikům. Více než 50 tisíc lidí našlo práci u firem, které přišly do průmyslových zón v Česku. Společnost SungWoo Hitech počítá s tím, že po nastartování výroby nošovické automobilky Hyundai zdvojnásobí své investice v Ostravě.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

stavba domu

stavba domu | Foto: Jan Rosenauer

Českomoravská záruční a rozvojová banka spustí 2. května program "Rekonstrukce", který má pomoci vytopeným malým a středním podnikům. Firmy budou moci žádat o zvýhodněné bankovní záruky a dotace, na které má banka k dispozici 150 milionů korun. Podmínky poskytnutí úvěrové záruky vysvětluje generální ředitel banky Ladislav Macka.

Přehrát

00:00 / 00:00

L. Macek: Program Rekonstrukce

Více než 50 tisíc lidí našlo práci u firem, které přišly do průmyslových zón v Česku. Do konce roku 2007 by se měl počet pracovních míst zvýšit na 72 tisíc. Podle generálního ředitele CzechInvestu Tomáše Hrudy firmy na každou státem vynaloženou korunu investují jeden dolar.

Přehrát

00:00 / 00:00

T. Hruda: Průmyslové zóny

Společnost SungWoo Hitech počítá s tím, že po nastartování výroby nošovické automobilky Hyundai zdvojnásobí své investice v Ostravě. Vytvoří zároveň o polovinu více pracovních příležitostí, než dosud uváděla. Korejský výrobce autoplechů tak na severu Moravy utratí téměř 5 miliard korun a zaměstná 1500 lidí. Po podpisu smlouvy na odkoupení pozemků v průmyslové zóně v Ostravě-Hrabové uvedl prezident korejské firmy.

Elektrárenská společnost ČEZ chce v příštích 15ti letech investovat 30 miliard korun do obnovitelných zdrojů . 20 miliard z toho přitom půjde na výstavbu nových větrných elektráren. Na produkci ČEZu se obnovitelné zdroje podílejí zhruba dvěma procenty. Jak dodává mluvčí Eva Nováková, loni firma zvýšila výrobu z obnovitelných zdrojů o pětinu.

Přehrát

00:00 / 00:00

E. Nováková: ČEZ

Bulharsko podepsalo návrh smlouvy o prodeji tepelné elektrárny ve Varně české společnosti ČEZ za téměř deset miliard Kč v hotovosti a investicích. Obě strany se na smlouvě dohodly minulý měsíc poté, co firma ČEZ zvýšila svou nabídku. Návrh smlouvy nyní musí schválit dozorčí rada bulharské privatizační agentury. Elektrárna ve Varně je druhým největším výrobcem elektřiny v Bulharsku.

Ruský Aeroflot se dnes stává desátým členem letecké aliance SkyTeam. Patří do ní i ČSA, které podle mluvčí Jitky Novotné už s Aeroflotem spolupracují a společně provozují linky Praha - Moskva, Praha - Samara a Moskva - Karlovy Vary.

Přehrát

00:00 / 00:00

J. Novotná: Aeroflot a ČSA

Ceny ropy šly mírně dolů. Americká ropa se z maxim blízko 70 dolarů dostala zpět na 68 dolarů za barel. Trh reagoval na zprávu o výrazném růstu ropných zásob v USA. Přetrvávají však obavy z napětí kolem íránských jaderných ambicí, které trend cenového poklesu tlumí.

Milan Kopp, Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme