Ekonomické informace 9. 7. 2001

Hovoříme o neschopnosti společnosti Private Investors plnit své závazky ke klientům a také o odstávce jaderných reaktorů v elektrárně Dukovany. Všímáme si i možných investic do průmyslové zóny Kolín-Ovčáry a v neposlední řadě o začátku rozesílání prvních návrhů smluv na bezplatný převod pozemků pod družstevními domy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Komise pro cenné papíry oficiálně oznámila Garančnímu fondu obchodníků s cennými papíry, že společnost Private Investors není schopna plnit své závazky vůči zákazníkům. A nebude toho zřejmě schopna ani v v budoucnu. To je důležité pro klienty této společnosti. Proč, o tom už mluvčí Komise Radka Procházková.

Jaderná elektrárna Dukovany, která pokrývá 20 % elektřiny, spotřebované, v České republice, prochází revizí. Kontrola i výměna části paliva u všech čtyř reaktorů jsou teď zhruba v polovině. Důvody odstavení reaktorů vysvětluje mluvčí jaderné elektrárny Dukovany Petr Spilka.

Vláda bude dnes jednat mimo jiné o investicích do průmyslové zóny Kolín-Ovčáry. Připomeňme, že tam by možná chtěla vybudovat nový závod německá automobilka BMW. Po čtvrteční schůzi její dozorčí rady se zdá, že Kolín zůstává společně s východoněmeckým Lipskem nejžhavějším kandidátem na tuto obří investici. Nicméně ať už se BMW nakonec rozhodne jakkoli, průmyslová zóna v Kolíně vyroste - podle mluvčí ministerstva průmyslu Anny Stárkové - v každém případě.

20 milionů korun investuje do modernizace provozu na výrobu jogurtů stříbrská mlékárna na Tachovsku. Modernizaci chce stihnout do konce prázdnin. Aby pak mohla rozšířit nejen kapacitu, ale i sortiment. Podrobnosti má Jana Mertová.

Už tento týden začne ministerstvo financí rozesílat první návrh smluv na bezplatný převod pozemků pod družstevními domy. To mu přikazuje novela zákona o majetku státu, která začala platit 1. července. Nárok na darování státního pozemku mají jak bytová družstva a jejich členové, tak také ti, kteří družstevní byt privatizovali. Jiřina Böhmová z ministerstva financí říká, že dřív nebo později skutečně každý, koho se to týká, návrh smlouvy dostane, takže nemá význam věc urgovat.

Více podrobností o převodu státních pozemků se dozvíte v pořadu Polopatě, který začíná dnes v 11 hodin 10 minut. Ještě předtím, v devět hodin patnáct minut ale začíná ekonomický magazín. Zodpovíme v něm například otázku, zda akcionář ručí za závazky své společnosti. Jako příklad nám poslouží kauza Agrobanky.

Milan Kopp, Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme