VIDEO: Podívejte se na nezkrácenou Show Jana Krause s Jiřím Bradym

Středeční pořad Show Jana Krause už lze zhlédnout v původní, nesestříhané podobě na webu. Televize Prima jej chtěla ve čtvrtek večer odvysílat v upravené podobě, později přistoupila na vysílání bez úprav. Televize neodvysílala pořad, ve kterém účinkovali mimo jiné pamětník holokaustu Jiří Brady a jeho příbuzný, ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL). Na stanici se snesla kritika a obvinění z cenzury.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jiří Brady a Daniel Herman v Show Jana Krause

Jiří Brady a Daniel Herman v Show Jana Krause | Foto: Youtube kanál Show Jana Krause

Kraus celý pořad zveřejnil na webu svého pořadu. Prima chtěla pořad odvysílat ve čtvrtek s tím, že vynechá promluvy hostů k 28. říjnu. Stanice tvrdí, že tak chce dostát zákonnému požadavku na vyváženost a objektivitu. Později ale televize ustoupila a osvysílala celou show bez úprav.

„Doufám, že televize Prima to odvysílá tak, jak jsme jí to předali, protože pokud by do toho zasáhla, bylo by to v rozporu s naší smlouvou, kterou na výrobu pořadu s televizí Prima máme, a to by byla už cenzura,“ uvedl moderátor pořadu Jan Kraus.

'Povznesme se nad malost. Odvolejme prezidenta.' Co zaznělo v neodvysílané Show Jana Krause?

Číst článek

Na webu pořadu je podle mínění stanice pořad zpřístupněný v původní podobě, protože služby na vyžádání na internetu regulaci nepodléhají. „Upozorňujeme však, že umístění plné verze na internet je zcela v režii produkce Show Jana Krause, a ani nám tedy není známé, proč se tak již nestalo včera, a to i přesto, že jsme diváky na tuto možnost upozorňovali,“ uvedla mluvčí Primy Jana Mrákotová.

„My máme ve smlouvě s televizí Prima, že na web můžeme video umístit až po odvysílání pořadu. Že to televize Prima neví, souvisí zřejmě s tím, že naši smlouvu nemá řádně prostudovanou. Když nás k tomu televize Prima doslova vyzývá, rádi to uděláme v co nejbližším možném termínu,“ řekl moderátor pořadu Jan Kraus.

Místo premiéry televize vysílal reprízu

Místo ohlášeného dílu s Bradym, Hermanem a dalšími hosty Prima ve středu vysílala reprízu staršího dílu. Uvedla ji stručným textovým upozorněním, že vysílá z archivu, protože tvůrci nedodali nový díl včas. Produkce s tím nesouhlasí a tvrdí, že díl dodala stejně jako všechny předchozí.

„Vedení televize Prima odmítá tvrzení, že by cenzurovala pořad Show Jana Krause. Televize Prima by ráda odvysílala celý pořad tak, jak byl natočen. Podléhá však přísné zákonné regulaci televizního vysílání. Nelze vyloučit, že by úvodní část pořadu byla vyhodnocena Radou pro rozhlasové a televizní vysílání jako porušení zákonné povinnosti objektivity a vyváženosti,“ dodala mluvčí televize Prima.

„Já si to tedy nemyslím,“ komentoval obavu televize Kraus.

Vlastníky mateřské společnosti FTV Prima Holding jsou rovným dílem GES Media Europe českého podnikatele Ivana Zacha a švédská MTG Broadcasting. Britský týdeník The Economist napsal v polovině září, že Zach je člověk blízký prezidentovi Miloši Zemanovi. Skupina provozuje televizní kanály Prima, Prima Cool, Prima Love, Prima Zoom, Prima Max a Prima Comedy Central.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme