Tenista Berdych postoupil na turnaji v Rotterdamu do finále

Český tenista Tenista Tomáš Berdych se probojoval v Rotterdamu do svého prvního finále v sezoně. Lotyše Ernestse Gulbise porazil v semifinále 6:3 a 6:2.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tenista Tomáš Berdych

Český tenista Tomáš Berdych | Zdroj: ČTK

V neděli bude soupeřem české tenisové jedničky Chorvat Marin Čilič, který ve druhém semifinále porazil Nizozemce Igora Sijslinga.

Lotyš Gulbis sice mezi čtyři nejlepší hráče postoupil přes turnajovou jedničku Argentince Juana Martína del Potra, ovšem na českého tenistu nestačil.

Berdych svému soupeři sebral třikrát podání, svůj servis neztratil ani jednou a zápas dotáhl do vítězného konce za 67 minut.

V neděli bude rodák z Valašského Meziříčí bojovat o svůj devátý titul v kariéře, naposledy triumfoval v roce 2012 na turnaji ve Stockholmu. Od té doby se Berdych probojoval třikrát do finále, nicméně ani jednou v rozhodujícím utkání neuspěl.

Tenisový turnaj mužů v Rotterdamu (tvrdý povrch, dotace 1 500 755 eur):
Dvouhra - semifinále:
Berdych (3-ČR) - Gulbis (Lot.) 6:3, 6:2, Čilič (Chorv.) - Sijsling (Niz.) 5:7, 6:3, 6:2.

Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme