Fotbalista Svěrkoš se po těžkém zranění stará o gólovou produkci Baníku

Fotbalisté Ostravy bojují už čtvrtou sezónu o holý prvoligový život. Před rokem vystřílel slezskému klubu záchranu Milan Baroš, který sám rozhodl pěti góly existenční duely s Hradcem Králové a s Příbramí. Také letos si Baník může podat inzerát na střelce, i když jednoho ve svých řadách má.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Svěrkoš po zápase s Brnem

Svěrkoš po zápase s Brnem | Zdroj: ČTK

Václav Svěrkoš zařídil slezskému klubu v záchranářském souboji s Příbramí devět minut před koncem alespoň bod. Jenže i sám střelec ví, že tentokrát je to málo.

„Musíme to tam prostě dotlačit i s brankářem. Jsou situace, kdy musíme chtít dát gól ještě víc. Bod je málo, začíná to být takové nešťastné,“ řekl po utkání třicetiletý útočník.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalista Svěrkoš tahá po těžkém zranění svými góly Baník z bryndy

V tabulce předposlední Baník dal na jaře dva góly. Oba vstřelil právě Svěrkoš. Vizitka je to skvělá, když vezmeme v potaz, že na hřišti strávil dohromady pouhých 51 minut.

Do ligového fotbalu se vrací po dvouleté pauze zaviněné opakovaným těžkým zraněním kolena a podle trenéra Františka Komňackého není v současné chvíli schopný odehrát víc než půl hodiny.

„Trénuje bez větších úlev, kondičně se dostává na úroveň ostatních hráčů. Vidím ale, že nohou nepůjde do žádného ostrého souboje a ani sám nikam nezajede. Velmi vážné zranění, které prodělal, ho v tomhle ještě limituje,“ přiznává Komňacký.

Fotbalisté Znojma rozstříleli Jablonec, Klokani dál čekají na vítězství

Číst článek

I přesto, že je Svěrkoš schopen odehrát zatím jen třetinu ligového zápasu, už teď je pro ostravského kouče nepostradatelným mužem. Jenže na bývalém reprezentantovi boj o záchranu stát nemůže.

„Má nadstandardní vidění na hřišti, schopnost dát dlouhou přesnou přihrávku, umí se dostat sám do zakončení. Jenže když soupeř ví, že má s kolenem problémy, tak ho raději hned přejedou,“ vysvětluje Komňacký, proč v současné době Svěrkoše nemůže využít v jiných pasážích zápasu, než v jeho závěru.

Radim Sajbot, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme