Fotbalista Roman Bednář by se další herecké zkušenosti nebránil

Šancí předvést se na hřišti nedostává ve Spartě tolik, kolik by si přál, a tak si útočník Roman Bednář našel i jiné než fotbalové publikum. V minulých dnech ho mohli diváci vidět jednak v televizním zábavném pořadu Karla Šípa a také v epizodní roli v seriálu Čtvrtá hvězda.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Kadlec a střelec branky Roman Bednář ze Sparty se radují z gólu

Václav Kadlec a střelec branky Roman Bednář ze Sparty se radují z gólu | Zdroj: ČTK

Potvrdil tím už více než století trvající blízký vztah fotbalu a umění. Pro někdejšího reprezentanta osobně šlo ale o zkušenost naprosto novou, ale možná ne poslední. „Hrál jsem už s celebritami fotbalový turnaj a od té doby se znám třeba s Ivanem Trojanem, Davidem Suchařípou nebo Davidem Novotným.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalista Sparty Roman Bednář si zahrál v epizodní roli seriálu

A jednou mi David zavolal, že má nápad, jestli bych to nechtěl zkusit, tak jsem řekl, že jo. Točili jsme to v létě a bylo to super,“ pochvaluje si fotbalista Sparty Bednář spolupráci s fanouškem svého zaměstnavatele Davidem Novotným, se kterým zasedl před kamerou k hospodské scéně.

Bylo při ní znát, kdo z dvojice se herectvím živí, a kdo je v tomhle oboru nováčkem. Oba měli za úkol vytvořit iluzi podnapilých kamarádů a Novotnému se to vedlo uvěřitelněji než Bednářovi, i když abstinovali oba. „Pili jsme jablečný džus a nealkoholické pivo. Bylo to rychlé, za chvíli jsme to měli hotové. David mi hodně pomohl, je to super kluk, je přirozený.“

Na herectví Bednáře láká adrenalin

Na druhé straně právě jemný neklid, svrbění a tréma byly pro Bednáře na celém tomhle podniku tím zajímavým. Stylizovat se před kamerou měl do té doby za úkol jen v dobách, kdy hrál za národní tým a vystupoval v reklamě na oficiální fanklub reprezentace, kde ale nemluvil - jen svlečený ve sprše udělal grimasu a pokrčil rameny.

„Tenkrát, když jsme dělali s Kohákem reklamu na nároďák, tak to mě bavilo. Je to jiné. Zase jsem byl trochu nervózní, u fotbalu jsem už nervózní málokdy, protože jsem toho už odehrál hodně. Já tomu jsem otevřený,“ říká jednatřicetiletý Roman Bednář a posledním dovětkem dává najevo, že si umí představit, že bude své herectví dále rozvíjet a třeba se jím jednou živit místo fotbalu. Špetku exhibicionismu, která se k tomu hodí, v sobě určitě nosí.

„Třeba jsem byl trapný, to já nevím. To ať ohodnotí lidé. Když něco přijde, tak klidně, je to o zkušenostech, ale lákalo by mě to. Ale ještě je čas.“

Jan Kaliba, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme