V přírodním divadle v Lokti nad Ohří bude nové jeviště, vrátí se na něj i opera

V přírodním divadle v Lokti na Sokolovsku se umělci dočkají nového jeviště. Rekonstrukci zajišťují Loketské městské lesy. Scéna bude z železobetonové konstrukce. Navíc díky nové technologii už nebude pořadatele trápit třeba deštivé počasí. Oprava vyjde na 1,5 milionu korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Amfiteátr v Lokti

Amfiteátr v Lokti | Foto: Pospíchalová Vlasta

„V části nad orchestrem budou dřevěné panely, které se případně dají vyndat nebo osadit podle potřeb účinkujícího,“ říká ředitel Loketských městských lesů František Kolář a pokračuje:

„Podlaha, která je dole v orchestřišti, bude udělaná nově, s odtokovým kanálkem do jímky, kde bude osazené čerpadlo, kdyby pršelo, aby voda odtekla pryč. A okolo bude udělaná nová výdřeva.“

Oprava jeviště bude stát jeden a půl milionu korun a Loketské městské lesy ji zaplatí ze svého rozpočtu.

Do Lokte se vrátí i opery

„Hlediště bylo v totálně dezolátním stavu, a tak jsme se rozhodli udělat rekonstrukci generálně,“ vysvětluje starost Lokte Zdeněk bednář z TOP 09 a doplňuje:

„Nahoře nebude dřevo, ale betonová deska, aby to nepodléhalo dešti a bylo to skutečně na delší dobu než třeba pět let.“

Na novém jevišti amfiteátru v Lokti u Sokolova se už pracuje. Hotovo by mělo být do zahájení sezony 23. května.

Amfiteátr v Lokti | Foto: Petr Lněnička

Do Lokte se letos pravděpodobně také vrátí oblíbené opery, město se dohodlo s pořadatelem. Operní festival bude v místním přírodním divadle tradičně v červenci. Radnice akci podpoří tím, že pokryje provozní náklady a amfiteátr zapůjčí zdarma.

„Rada ve svém rozhodnutí deklarovala, že věci spojené s nájmem, s elektřinou bere na sebe tak jako v minulých obdobích. Protože to nepovažujeme za klasický komerční koncert, jako jsou rockové koncerty a další, co se v amfiteátru koná a za co organizátoři akce musejí platit,“ dodává starosta.

Na programu budou dvě představení. První víkend pořadatelé uvedou operetu Polská krev Oskara Nedbala. Další víkend bude následovat tradiční Dvořákova Rusalka.

Pavla Sofilkaničová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme