Čeští a rakouští vodohospodáři mluví v Břeclavi o snížení škod způsobených chráněnými zvířaty

Čeští a rakouští experti se radí, jak omezit milionové škody, které v naší krajině působí chránění živočichové. V Břeclavi dnes začala dvoudenní konference, která má pomoci tuto otázku zodpovědět. Ústředním tématem je regulace kormorána velkého a bobra evropského.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kormorán velký

Kormorán velký | Foto: Słavomir Staszczuk, licence Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 Unported

„Toto nám začal okousávat bobr, to jsou výmladky z toho platanu,“ ukazuje spoušť, kterou za sebou nechal chráněný bobr evropský, správce lednického parku Oto Bernad.

Za posledních deset let vyplatil Jihomoravský kraj na náhradách v celém regionu přes 68 miliónů korun, pokračuje vedoucí odboru životního prostředí Anna Hubáčková.

„Musím říct, že škody, které způsobil, hradíme dál. Hradíme je v čím dál větších částkách.“

Celkem kraj v uplynulých třinácti letech vyplatil jako kompenzaci za škody způsobené bobrem, kormoránem, vydrou a vlkem přes 122 milionů korun.

Štěpánka Kadlečková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme