Kvitová postoupila do čtvrtfinále v Eastbourne, Zakopalová v Hertogenboshi

Dvě české tenistky se dostaly mezi osm nejlepších hráček přípravných turnajů na Wimbledon. Šestá hráčka světa Petra Kvitová porazila v anglickém Eastbourne Američankou Lepčenkovou, Klára Koukalová zas postoupila v Niizozemsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová postoupila na turnaji v Eastbourne už do čtvrtfinále

Petra Kvitová postoupila na turnaji v Eastbourne už do čtvrtfinále | Zdroj: Reuters

Petra Kvitová vstoupila v Eastbourne do utkání s Američankou Varvarou Lepčenkovou skvěle. První získanou hru dovolila své soupeřce až za stavu 5:0 a první set vyhrála 6:1.

Zápas byl i nadále jednoznačný, druhou sadu Kvitová vyhrála 6:4 a postoupila do čtvrtfinále, kde se utká s domácí Heather Watsonovou.

Podobně si v nizozemském Hertogenboschi vedla Klára Koukalová. Hned ve třetí hře sebrala Němce Barthelové servis a v nasazeném tempu pokračovala celý první set, ten trval pouhých 24 minut a na jeho konci se 31. hráčka světového žebříčku radovala z vítězství 6:2.

I druhou sadu začala Koukalová úspěšným brejkem a rychle vedla. 59. hráčka světa z Německa si ale ztracené podání vzala zpět a podobně se vypořádala i s dalším vedením Češky o dva gemy.

Druhý set nakonec dospěl do tiebreaku. V něm sice Koukalová prohrávala už 2:5, ale dokázala nepříznivý stav otočit a z postupu mezi nejlepších 8 se raduje po vítězství 6:2 a 7:6 (8:6).

Výsledky tenisového turnaje žen v Eastbourne:
Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (2-ČR) - Lepchenková (USA) 6:1, 6:4, Watsonová (Brit.) - Pennettaová (6-It.) 6:7 (6:8), 6:4, 6:2, Keysová (USA) - Vesninová (Rus.) 7:5, 7:6 (11:9).

Tenisový turnaj v Hertogenboschi (tráva):
Ženy (dotace 250.000 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Koukalová (8-ČR) - Barthelová (Něm.) 6:2, 7:6 (8:6), Čeng Ťie (Čína) - Suárezová (4-Šp.) 7:5, 0:1 skreč.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme