Novak Djokovič přetlačil Rogera Federera a vyhrál tenisový Wimbledon

Srbský tenista Novak Djokovič porazil ve finále třetího grandslamového turnaje sezony Švýcara Federera 3:2 na sety a podruhé v kariéře se raduje z vítězství ve Wimbledonu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Srbský tenista Novak Djokovič vyhrál podruhé v kariéře Wimbledon

Srbský tenista Novak Djokovič vyhrál podruhé v kariéře Wimbledon | Zdroj: ČTK

Po většinu finálového zápasu se oba tenisté opírali především o vynikající podání. První set tak dospěl až do tiebreaku. V něm měl pevnější a přesnější ruku Federer a první sadu získal.

O vítězi druhého setu rozhodl třetí game. V něm si Djokovič vypracoval první brejkbol v utkání a dokázal ho hned využít. Federer měl v průběhu druhého dějství třikrát možnost získat soupeřův servis, ale ani jednu nevyužil.

Třetí set byl hodně podobný prvnímu. Jediným rozdílem byl výsledek zkrácené hry. Tentokrát se radoval srbský tenista. Problémy na podání měli oba hráči až v průběhu čtvrté sady.

První ztratil svůj servis ve čtvrté hře Federer, ale hned v dalším gamu dokázal prolomit podání Djokoviče. Srbský hráč ale odpověděl stejným způsobem a měl tak opět brejk k dobru.

V devátém gamu podával Djokovič na vítězství v zápase, ale Federer prokázal pevné nervy. Vypracoval si brejk, který dokázal proměnit a snížil na 4:5. V zápětí měl Djokovič při podání Federera první mečbol, ale i s touto situací si dokázal Švýcar poradit.

Fotbalista Jankulovski nechtěl z Wimbledonu, z výkonu Kvitové byl nadšený

Číst článek

Obrat dokonal Roger Federer při dalším podání soupeře, kdy si vypracoval tři brejkboly a ten poslední dokázal využít. Set pak dotáhl do vítězného konce a otočil tak ve čtvrtém setu stav z 2:5 na 7:5!

V rozhodujícím setu se oba tenisté vrátili k výbornému servisu. Rozhodující moment přišel v desáté hře. Při podání Federera si Djokovič vypracoval dva mečboly a hned ten první dokázal využít.

Opakuje se tedy situace z roku 2011. I tehdy vyhrála ženskou soutěž Petra Kvitová a mužskou dvouhru Novak Djokovič.

Tenisový grandslamový turnaj Wimbledon (tráva, dotace 25 milionů liber):

Dvouhra můžů - finále:
Djokovič (1-Srb.) - Federer (4-Švýc.) 6:7 (7:9), 6:4, 7:6 (7:4), 5:7, 6:4.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme