OSN vyšetří, zda se Izrael akcemi proti Pásmu Gazy nedopouští válečných zločinů

OSN vyšetří údajné zločiny v Pásmu Gazy. Odhlasovala to rada pro lidská práva, která zároveň násilnosti v oblasti odsoudila v rezoluci. Komisařka OSN Navi Pillayová kritizovala palestinské raketové útoky na Izrael. Zároveň řekla, že se židovský stát při intenzivní ofenzívě proti Pásmu Gazy možná dopouští válečných zločinů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Izraelské tanky poblíž pásma Gazy

Izraelské tanky poblíž pásma Gazy | Zdroj: Reuters

„Izrael, Hamás i palestinské ozbrojené skupiny se musí řídit mezinárodním právem a rozlišovat mezi vojáky a civilisty – včetně dětí,“ prohlásila Pillayová.

„Zejména na jejich práva by měli všichni brát největší ohledy. Pokud to neudělají, může to znamenat, že se dopouštějí válečných zločinů a zločinů proti lidskosti,“ uvedla.

Blízkovýchodní konflikt zvedl v Německu vlnu antisemitismu

Číst článek

Za poslední dva týdny zemřelo při izraelsko-palestinském konfliktu přes sedm set lidí. Téměř 690 z nich byli Palestinci.

Petra Novotná, kap Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme